Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig mærkelig tilpas

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej. Jeg kan sagtens føle dig! Hvis jeg var dig, så ville jeg give det lidt tid, men hvis du selvfølgelig ikke føler dig tilpas, skal du følge din mavefornemmelse. Måske du kunne tage en snak med en af de voksne/lærerne på efterskole (måske du har en kontaktperson), og tag en snak med ham/hende, om hvordan du har det. De har helt sikkert oplevet mange som dig før.
🙂

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej. Jeg forstår hvordan du har det. Har prøvet det selv første år jeg gik på efterskole. Men venskaber/connection’s tager tid det tog mig nogle uger. Prøv når som helst du har chance ved spisebordet, timerne, valgfagene/linjefag hvis i har det at starte en snak. Eksempel min startede for to uger siden og jeg starter stadig med hvad hedder du til dem som jeg ikke kender og hvor du fra og bare adde spørgsmål derfra hobbyer, hvor er du fra, hvad kan du lig og så videre. Eller man kan komme op til en gruppe der allerede snakker og sige “hva så hvad laver i” (det kan virke akavet) de kommer til at sige hvad de laver om de snakker eller skal til at gøre noget og du kan bare følge med i det. bliv hvis de snakker eller tag med hvis de skal noget du også vil.

  • Avanu, Dreng, 16 år

Altså siden du lige er startet på efterskole, så kan du ikke have gået der meget længere end en uge, så er det ikke lidt tidligt at sige? Tror der er mange der føler de er lidt bagefter, men det skal ikke holde dig tilbage fra at prøve at komme ind i fællesskabet så du kan få de venner du gerne vil have. Min søster er også lige taget på efterskole og har samme problem, men hun sidder meget på hendes værelse. Ved ikke om du også gør det? For hvis du gerne vil i kontakt med andre mennesker så bliver du nød til at komme ud af værelset, da chancen for at nogen kommer ind til dig er lille. Hvis du har svært ved selv at komme med i ting/aktiviteter der bliver lavet, så kan du bare sætte dig og se lidt på, så er der nemlig større chance for at nogen inviterer dig med ind i det der bliver lavet. Ved at du sidder udenfor istedet for indenfor, viser at du faktisk gerne vil være sammen med de andre. At du føler dig udenfor tror jeg er meget normalt, men husk på at alle der er på efterskolen går igennem det samme som dig. De har heller ikke prøvet det med efterskole, så de fleste vil nok synes det er lidt mærkeligt på et eller andet tidspunkt. Nogle fandt måske nogle at være sammen med efter få minutter, og andre efter en dag eller flere. Det er jo helt forskelligt og tilfældigt hvornår folk de lige begynder at snakke sammen, så bare fordi du ikke føler du har fundet nogen endnu vil ikke sige at der ikke kommer nogen. Du skal bare blive ved med at prøve, og så skal det nok give pote til sidst.
Håber det kunne hjælpe dig. Held og lykke!

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat