Brev

Er Gymnasium for tidligt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa

Jeg havde det ligesom dig da jeg gik i 8. klasse, og det hele var lidt uoverskueligt. Jeg var heller ikke klar til at starte på gymnasiet – overhovedet!
Du har selvfølgelig allerede givet udtryk for, at du ikke vil på efterskole, og det er også helt fair. Min oplevelse er dog bare, at jeg (selvom jeg IKKE gad afsted), fik det ALLERBEDSTE og skønneste år på efterskolen, hvor jeg udviklede mig utroligt meget.

Derudover, så skal du vide, at gymnasiet er et sted for mange mennesker. Det er langt fra alle, der drikker. Mange hygger sig bare med sine veninder, tager på cafe eller andet sammen efter skole. Man behøves ikke drikke for at have det sjovt.

Du har stadig masser af tid, og du skal nok finde ud af det hele, det lover jeg dig.

Held og lykke med det hele!

  • Anonym, Pige, 17 år

Man føler sig aldrig rigtig klar til noget, nogle ting skal man bare hoppe ud i. Du går desuden kun i 8. klasse, du har stadig et år endnu til at tænke over det. Derudover har du et rigtig flot snit, hvilket helt klart viser, at du egentlig er klar til at tage en gymnasial uddannelse. Det virker dog til, at du måske har misforstået “at være klar til gymnasiet”. Tager man 10. klasse, er man ikke klar til de faglige udfordringer – ikke fordi, man ikke er klar til fester og druk. Fester og druk er bare en ekstra ting, der måske kan komme med gymnasiet. Det var eksempelvis aldrig noget for mig, derfor skal man heller ikke være bange for “ikke at føle dig klar”. For hvis ikke du har lyst til at feste og/eller drikke, så skal du heller ikke føle dig tvunget til det.

Det vigtige lige nu er, at du skal lære at skelne mellem det faglige og sociale. Gymnasiet handler ikke kun om fester, det faglige er enormt vigtigt, hvis du gerne vil tage en videregående uddannelse.

Held og lykke med det! 🙂

  • Anonym, Pige, 20 år

Hejsa. Jeg sidder i præsis det samme dilemma. Jeg har dog truffet det valg at gå på STX. (Mit gennemsnit ligger på ca 7.) Fordi du stadig kan ombestemme dig når du er der. Bare snak med UUvejlederen.

  • Jessi, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguiden – eVejledning

Ring, chat, SMS eller email til eVejledningen og få hjælp til, hvilken uddannelse du skal vælge.

Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat