Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

er bange for at tag på efterskole

er bange for at tag på efterskole for er bange for at blive mobbet med min vægt og er bange for ikke at få venner

Hjælp mig plzz

Dreng, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hej Dreng 15 år, har selv gået på efterskole og man kan selvfølgelig ikke undgå at nogen føler sig udenfor sådan er det alle steder, men bare hver chill og sød mod de andre så er den hjemme.

Du skriver også noget med din vægt.

Altså går nok udefra du ikke går og siger din vægt højt, men hvis det er skriver jeg lige nogle ting du kan tage på af.

Mælk/kakao mælk

Peanuts

Rugbrød

Avokado

Og ellers bare sund mad. Sådan 80% sund mad 20% usundt

Men kan godt huske da jeg self var undervægtig, vejede i 8 klasse kun de 56 ca. Troede nærmest det var umuligt at tage på, men begyndte at spise mere og dermed blive større så kom til at veje 73 kg, lidt tid efter. Og er stadig pænt slank.

Håber du kunne bruge mit svar

Held og Lykke 🙂

  • Anders-ikke rigtigt navn, Dreng, 19 år

Hej dreng på 15!

Jeg tror ikke det hjælper noget at være bange og nervøs. Så tænker man over det og tænker mere og lige pludselig virker alt bare endnu mere uhyggeligt.
Du skriver at du er bange for at blive mobbet med din vægt. Jeg er ked af at du har det sådan. Men, på en efterskole er man alligevel 16-17 år og der burde man kunne opføre sig normalt og modent og vide at man ikke skal kommentere på andres udseende. Hvis det nu skulle ske skal du bare tænke at de jo stadig er små børn der bare er blevet opdraget forkert. Der er ikke noget galt med dig, det er dem.

Jeg er selv lige flyttet skole og der tænkte jeg også enormt med på venner og om jeg mon ville få nogle overhovedet? På min skole er der rigtig mange dumme og usympatiske mennesker så jeg synes det var svært at finde nogle mennesker som faktisk var venlige. Jeg snakkede med min mor omkring det og hun sagde at det gælder om at finde de gode i en kæmpe mængde at dumme mennesker. (Eller det var ikke helt det hun sagde, det var noget i den retning). Nå, så det gjorde jeg og det var faktisk ikke så svært.

Jeg håber virkelig ikke at du tænker på hvad andre tænker (jeg ved godt at alle tænker på det somme tider) for livet er simpelthen for kort til sådan noget. Lev livet, tag på efterskole, få nogle søde venner og bare NYD det.

Hilsen pige 14 år

  • 😇😇1742, Pige, 14 år

Hejsa søde
Du skal slet ikke være bange for at nogen vil drille dig med din vægt. Du er helt perfekt som du er, og hvis andre ikke kan se det er de ikke det vær! Men jeg tror virkelig ikke folk tænker på hvordan du ser ud for alle er nok mere optaget af sig selv når man skal starte er nyt sted. Du skal heller ikke være bange for du ikke får nogen venner, for selvfølgelig gør du det! Alle er interesseret i at få venner på efterskolen, og du kommer ikke til at stå tilbage uden nogen. Der kommer helt sikkert til at være nogen du klikker med.
Håber du kunne bruge mit svar!;)

  • Sophie, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat