Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole som 14 årig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Må indrømme jeg nok er enig med dine forældre. tror du får mest ud af dit efterskoleophold hvis du venter til 10., med mindre du er virkelig moden af din alder. Man kommer jo virkelig ud og stå på egne ben og som dine forældre siger så er der sådan noget som fyre og sex at tænke på. Tro mig, der er ikke ikke så lidt sex på en efterskole og du når fx først den seksuelle lavalder i september. Jeg er selv meget glad for at jeg ventede og det må så også være mit råd til dig.

  • Mira, Pige, 16 år

Jeg går på efterskole på mit andet år, jeg gik på den i 8 klasse og nu går jeg her i 9 klasse. At starte på efterskole er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Man for virkelig mange gode venner og nogle andre oplevelser, og en lidt anden hverdag, en meget bedre en. Der med af være moden, jaa det var der sgu heller ikke så meget af hos mig da jeg startede, man ændre sig lynhurtigt fordi man er sammen med nogle andre typer, man bliver næsten helt vandt til at emnet lige pludselig handler om hvem der har kneppet hvem. Man skal aldrig lade sig presse på en efterskole, og det respektere folk, de acceptere en for den man er uanset hvordan og hvor ledes. Jeg tror at du kan spørge alle der har været på efterskole i mindst et år, om de har ændret sig og de ville sige ja. Prøv og forklar dine forældre at det er dit liv og at de også skal støtte dig i dine drømme. Held og Lykke<3

  • Naja, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat