Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole skift

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.
Jeg synes du skal tage ud og kigge på efterskolen, og se om det er så fedt som du forstiller dig. Hvis det er det, synes jeg du skal vurdere om du vil tage valget, og ændre dit valg. Uanset hvad så tror jeg at du bliver glad for at gå på efterskolen, om du tager det ene eller det andet valg.
Men du skal mærke godt efter og tage den beslutning du har det bedst med.

  • Hjælperen, Pige, 17 år

Hej.
Frameldingsgebyret inden skolestart på en efterskole kan være op til cirka 6000 kr. Selvfølgelig kender jeg ikke lige din situation, og selvfølgelig er 6000 kr. mange penge, men at vælge den rigtige efterskole kan virkelig bare gøre sådan et år så meget federe. Jeg går på efterskole lige nu, og jeg tror vitterligt at det har været de bedste 4-5 måneder af mit liv, så jeg kan ikke anbefale det nok.
Det eneste jeg kan sige er, sig det til dine forældre nu. For det første er det meget rarere at vælge det sted man foretrækker på første forsøg, og for det andet er det billigere at afmelde dig nu, end hvis du skulle skifte midt inde i året. Og 6000 kr. er meget, men hvis dine forældre har sparet op til at betale for et efterskoleophold, så kan de nok også dække det.

  • Anonym, Nonbinær, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat