Brev

Efterskole nervøsitet

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg er selv en pige på 16 som skal på efterskole snart også. Er også selv nervøs men en ting der hjælper mig er at tænke på at alle de andre nok er lige så nervøse som en selv. Det er noget nyt og ens for alle.
Og så husk at trække vejret dybt og vær dig selv.
De første dage/uger kan godt være hårde at komme igennem med alle de nye mennesker og indtryk, men lige så snart man kommer ordentligt igang og lære folk at kende vil tiden flyve afsted.
Husk at nyd det!

  • Pige 16, Pige, 16 år

Heyy
Selvfølgelig bliver det hårdt i starten. Er også selv meget nervøs, men der går godt nok lidt tid endnu inde jeg skal på efterskole.
Min storesøster har gået på efterskole, og jeg ved at det er hårdt i starten. Men der er bare det specielle ved efterskole, at der er et mega godt sammenhold. Selvfølgelig er det der ikke fra starten, men jeg lover dig, den sidste uge, vil du ønske at du havde nydt det mere! s husk det.
det hele skal nok gå, og selvfølgelig er lærerene opmærksomme på hvordan eleverne har det. De vil hjælpe dig så meget de kan, derfor bliver du nød til at være så ærlig så muligt.
De har jo prøvet det i mange år, og ved lige præcis hvad de skal gøre.

Af erfaring ved jeg også at man ikke har meget til alene de første par dage. Det vil måske holde lidt på det hele.
Held og lykke! og husk- nyd det! <3

  • En lille hjælper, Pige, 13 år

Hey
jeg gik på efterskole sidste år 18/19, og der havde jeg ikke engang været til nye elevers aften. jeg kan huske jeg var virkelig nervøs og jeg grad på mit værelse da mine forældre tog afsted hjem, men så kom min rumko (kælenavn for roomie) og jeg synes det var pinligt jeg grad, men hun forstod mig godt og fik mig med i dagligstuen. Det der hjalp mig var at være i gang med noget, fx spille spil, aktiviteter, eller noget ligne, for så glemte jeg lidt jeg var nervøs og man kom også mere ind på hinanden. Jeg skal på efterskole igen i år og er nervøs igen, men på en anden måde for jeg bliver gengangere men dem jeg snakkede og var mest med sidste år var 10. så de kommer ikke tilbage. men prøver starte på ny men jeg nu selv rimelig nervøs mest for at jeg kommer til at sammeligne årene. men du skal nok klare det, og husk virkelig nyd hvert øjeblik for det går seriøst hurtigt. når man kommer til sommerferien tænker man hvor blev tiden af. Så virkelig nyd det!

  • Genganger, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat