Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

efterskole nervøs

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Man skal huske at de andre sikkert også har det ligesom dig👍

  • E-meme, Dreng, 15 år

Husk på at der også er mange andre der nok føler det helt samme som dig. Du skal bare slappe af, være dig selv og tage det som det kommer. Så skal det nok gå.

  • hej, Dreng, 15 år

Hej
Du skal ikke være så nervøs, alle er i den samme båd som dig!! ¨

De 2-3 første uger kan godt være hårde, og man er virkelig udkørt. Det er helt normal, da man lige skal i gang. Efterfølgende bliver det nok bedre!

Der er skam plads til, at man bare kan flade ud. Ikke være så social, og bare være sig selv.
På alle efterskoler er der noget der hedder stilletime, hvor man kun er på sit værelse i en time eller deromkring. Så kan man vælge om man vil lave nogle lektier, hvis man har det. Se noget, snakke med sin rommie(s) eller bare sove.
Da de ved, folk har brug for en time, hvor alle lige kan koble af. Uden at tænke om man går glip af noget.
Samt man har også nogle fritime, hvor jeg oplever på min efterskole men også mine venner hjemme fra der er på efterskole. At folk ofte bruger ens fritimer på, at slappe af på sit værelse. Eller lavet nogle lektier, da det ikke er nødvendigvis man har fritime på samme tid som ens bedste ven.

Snak også med din k-lærer om det, når du ved hvem det er. For så kan han/hun hjælpe dig med, at finde en løsning eller i hvert fald få snakket om det.
Udover det med at man har stilletimer og fritimere, kan man også få lov til at få fri fra en time og koble af. Hvis man er virkelig presset, og bare ikke kan mere. For lærerne ved skam godt hvor fedt efterskole er, men også hvor meget det kræver. Især også hvis man har nogle problemer man døjer med.

Håber også lidt at du har fundet en efterskole, som har ca. 80-100 elever. Da det måske er lidt nemmere at socialisere sig, og ik’ blive så hurtigt udkørt. I forhold til hvis det var en med +120 elever. Når du også skriver du er blevet mere stille og generet under corona.

Men ja man bliver hurtigere træt, når man er på efterskole end fx. på en folkeskole. Da man er sammen med folk 24/7, og der sker noget hele tiden.

– Husk på du skal passe på dig selv, og hvis du føler du har brug for en pause så gøre det. Uanset hvor lang pause du har brug for, og der ingen skam i det. Da alle har brug for en pause, også dem der elsker at være social og kan klare at være meget social.

Held og lykke – Det skal nok gå <33
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat