Brev

Efterskole i 9?

Jeg er en pige på 14 år, og jeg står i et ret stort dilemma

Jeg er blevet rigtig skoletræt i 7.-8. klasse, sådan meget. Jeg kan blive ked af at skulle i skole, fordi jeg synes det er så meningsløst at sidde ned 7 timer om dagen og lave ting det overhovedet ikke interesserer mig. Jeg er også træt af at lærerne ikke har noget engagement.

Det har hele tiden været planen at jeg skulle på efterskole i 10. klasse, ligesom alle mine venner. Men da jeg var ude og se en efterskole, forelskede jeg mig fuldstændig i den, og jeg ville bare ikke hjem igen. Så fandt jeg ud af at der var mulighed for at tage 9. klasse på efterskole.

Jeg har rigtig meget brug for forandring og nye udfordringer, men jeg har heller ikke rigtig lyst til at forlade alle mine venner. Udover det har jeg hørt at man ikke får et “slap af” år i 9. i forhold til 10. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg kommer jo også på gymnasiet før alle mine folkeskolevenner hvis jeg gør det i 9.

Mine forældre siger at det er mit eget valg, men jeg er meget i tvivl.

Hilsen en forvirret 14-årig pige 🙁

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv været på efterskole i 9, og går her stadigvæk i 10. Det er noget af det fedteste jeg længe har prøvet. Jeg har mødt de mest fantastiske mennesker, og jeg har aldrig haft det så godt. Jeg elsker at være her. Hver dag er en ny dag fyldt med muligheder og udfordringer. Jeg holder stadigvæk kontakten til mine venner, derhjemme, og vi er mindst lige så gode venner nu, som før jeg startede. Ja, der er forskel på 9 og 10, men det betyder intet. Efterskole er noget helt andet og kan slet ikke sammenlignes med folkeskole. Jeg havde det mindst lige fedt og afslappende i 9. som nu. De fleste af dem jeg har snakket med, som går i 10, har fortrudt at de ikke har taget på efterskole i 9. Så jeg synes virkelig du skal gør det. Det er en chance du kun får en gang, og det er det fedeste! Jeg håber du får det godt, ligemeget hvad du ender med at vælge <3

  • E, Pige, 16 år

drop uddannelse

  • oliver, 16 år

Wow dine forældre er godt nok søde for at lade dig vælge selv! Hvis jeg var dig vil jeg lave en +/- liste, hvor du skriver både dårlige og gode ting ved hver mulighed! Fx, efterskole: +ny oplevelse men – mister kontakt til folkeskole venner. Så for du et overblik og kan nemere beslutte det.

  • Wuh, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?
Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvilken efterskole er bedst? Hvordan beslutter jeg, hvilken efterskole jeg skal på? Hvordan betaler man for efterskole? Hvis du har den slags spørgsmål, så kan du prøve at læse andre børns breve og svar her.

Det kan også være, du har spørgsmål til, hvordan man får nye venner. Her kan finde en masse gode råd, se videoer eller få råd, hvis du er ensom.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguiden – eVejledning

Ring, chat, SMS eller email til eVejledningen og få hjælp til, hvilken uddannelse du skal vælge.

Læs mere
Chat
Chat