Brev

Efterskole i 9?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg har selv været på efterskole i 9, og går her stadigvæk i 10. Det er noget af det fedteste jeg længe har prøvet. Jeg har mødt de mest fantastiske mennesker, og jeg har aldrig haft det så godt. Jeg elsker at være her. Hver dag er en ny dag fyldt med muligheder og udfordringer. Jeg holder stadigvæk kontakten til mine venner, derhjemme, og vi er mindst lige så gode venner nu, som før jeg startede. Ja, der er forskel på 9 og 10, men det betyder intet. Efterskole er noget helt andet og kan slet ikke sammenlignes med folkeskole. Jeg havde det mindst lige fedt og afslappende i 9. som nu. De fleste af dem jeg har snakket med, som går i 10, har fortrudt at de ikke har taget på efterskole i 9. Så jeg synes virkelig du skal gør det. Det er en chance du kun får en gang, og det er det fedeste! Jeg håber du får det godt, ligemeget hvad du ender med at vælge <3

  • E, Pige, 16 år

drop uddannelse

  • oliver, 16 år

Wow dine forældre er godt nok søde for at lade dig vælge selv! Hvis jeg var dig vil jeg lave en +/- liste, hvor du skriver både dårlige og gode ting ved hver mulighed! Fx, efterskole: +ny oplevelse men – mister kontakt til folkeskole venner. Så for du et overblik og kan nemere beslutte det.

  • Wuh, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvilken efterskole er bedst? Hvordan beslutter jeg, hvilken efterskole jeg skal på? Hvordan betaler man for efterskole? Hvis du har den slags spørgsmål, så kan du prøve at læse andre børns breve og svar her.

Det kan også være, du har spørgsmål til, hvordan man får nye venner. Læs mere om det at skifte skole. Selvom efterskole ikke helt er det samme som at skifte almindelig skole, kan du måske bruge mange af de samme råd.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguiden – eVejledning

Ring, chat, SMS eller email til eVejledningen og få hjælp til, hvilken uddannelse du skal vælge.

Læs mere
Chat
Chat