Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole i 9!??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Først for at svare på dine spørgsmål:
Jeg vil selv på efterskole i 10. klasse og det er bare for at have så lang tid med min klasse som muligt:) men der er også et par stykker, der tager afsted i 9.
Det med at være god nok synes jeg ikke, du skal bekymre dig om.
Ud fra dit brev virker du faglig stærk og bliv endelig ved med det!

Det er rigtig godt at tage stilling til det i en god alder. Jeg kender en i 5. klasse, som allerede har været ude og kigge på en.

Men du kan jo først snakke med din mor eller far om det. Også hvilken slags efterskole det skal være. Noget med fokus på skuespil? Eller idræt? du har måske nogle ældre søskende, der har været afsted?

Men det vigtigste er, at du ved, hvornår du vil tage afsted. Så er det sådan set lige meget hvad dine veninder siger. Vi har jo alle vores holdninger, og de er forskellige nogle gange:)

Det skal nok gå, søde!
– Soul

  • Soul, Pige, 13 år

Hej

Jeg går selv på efterskole, som en 10. Klasse elev, fordi vil afslutte 9. Klasse i en folkeskole. Samt afslutte det, med min klasse fra folkeskolen. Udover det valgte jeg også at det var 10. Klasse på efterskole. da det er en smule frier på den måde. Man får ikke så mange lektier for, i forhold til 9. Klasserene får. Man har lidt færre boglige timere, da man ikke bliver bundet til at have tysk, fysik kemi eller idræt.

Men det er virkelig en beslutning man selv skal tage, som ingen andre kan tage for en. Da nogen fx. tager 9. Klasse på efterskole for at komme væk fra nogen problemer i den gamle klasse, mens andre bare tager 9. Klasse fordi det er det de har lyst til og/eller de har fået en plads på deres drømme efterskole i 9. Klasse og ikke i 10. klasse – Der er så mange grunde for, hvorfor nogen vælger at tage 9. Klasse på en efterskole, andre vælger at tage 10. Klasse på efterskole og de helt tredje vælger både tage 9 og 10. Klasse på efterskole.
– Så kan ikke komme med et specifikt svar for, hvad du skal gøre. Om det 9. Klasse i folkeskole eller på efterskole.

6. Klasse er slet ikke tidligt, hvis man overvejer at gå på efterskoler. Da mange pladser bliver taget ret hurtigt, og man kan ende på venteliste på mange efterskole. Især hvis det er en efterskole som er meget berygtet indenfor et bestemt område fx. Bjergsnæs efterskole har meget med gymnastik at gøre. Så nej det slet ikke tideligt
– Der er jo noget du kunne gøre, du kunne finde forskellige efterskoler som du synes er interessante at gå på. Eventuel ring til dem, for at få en rundvisning. Hvis der ingen åbenhus eller efterskolernes dag, hvis i vil have en rundvisning på skolen
Så vælge 2-3 efterskoler hvor du skriver dig om som en 9. Klasses elev, og 2-3 efterskoler som 10. Klasses elev.

– For så har du noget tid til at overveje, om det skal være 9. Klasse, 10. Klasse eller både 9 og 10. Klasse på efterskole. Især når du er usikker på, hvornår det skal være. For tiden kan flyve afsted, og om et split sekund er du i 8. Klasse. Og finder ud af du gad egentligt godt have 9. Klasse på efterskole. Men ingen efterskolerne har en 9. Klasses plads tilbage.

Men du skal ikke være nervøs for. hvis du tager en 9. Klasse på efterskole. Man ved jo aldrig alligevel om man kunne gøre det bedre hvis man gik i 9. Klasse i folkeskolen i stedet for på efterskole. Og hvis man ender med ikke at få det snit det kræver for at komme ind på gym. Kan man vælge 10. Klasse i en folkeskole, 10. Klasse centrer eller på efterskole. – Men man kan også sagtens komme ind på gym selvom man ikke det snit det kræver. Man skal bare til en optagelsesprøve.

Håber det hjalp en smule, og ikke var for kringlet – held og lykke med at finde ud af det
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Jeg syntes at du skal vente lidt før du beslutter dig. Der går nok lige lidt før du skal på efterskole og med ved jo aldrig om du lige pludselig vil noget andet så se tiden an. Men jeg syntes ikke at du bare skal glemme det fordi at det er vigtigt at vælge hvad du helst vil have. Så du skal ikke lytte på hvad din veninde siger om det med at vælge det i 10’ende fordi at det er lige meget. Og det med dine venner og klassekammerater nu, der er mange vennegrupper og klasser der bliver splittet op når man skal på efterskole så det er lige meget og det er i 9’ende eller 10’ende
Jeg tog på efterskole i 9’ende og det var super fedt så jeg tror ikke at der er en kæmpe foreskæl.
Håber at du kunne bruge det 🎉

  • Erika, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat