Brev

Efterskole eller?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Kan godt forstå din tvivl om, hvor vidt du skal tage på efterskole efter 9.Klasse eller direkte på gymnasiet. Samt om du kan passe der ind osv.

Først med prisen, det er forskelligt hvor meget det koster for at komme ind på efterskole. Da det meget forskellige om man skal fx. på 2 rejser på en efterskole mens på en anden skal man kun på 1 osv. Samt man får også tilskud fra staten, men det forskelligt hvor meget tilskud man får. Da det udregnes på baggrund af, hvor meget husstandens indkomst er
– Det med pladserne er meget forskelligt!! For det gøre meget an på om efterskolen er meget betragtet overordnet set, altså om det er en efterskole som går meget inde for fx musik. Og er erkendt inde for det. Samt hvilken årgang man vil gå på. Om man vil gå der som 9. Klasses elev, 10. Klasses elev eller 10. Klasses elev som er prøvefri og udover det om man er pige eller dreng.
Det meget svært af sige, der er kun at prøve at finde efterskoler. Og se om de har ledige pladser i 22/23.

Du skal slet ikke tænke på, hvad dine to ældre søskende har gjord. Du skal bare tænke på dig selv, og hvad du har lyst til og brug for. For bare fordi man er søskende, har man ikke brug for det samme eller har lyst til det samme – Du skriver du har problemer, bare det med at gå i folkeskole. Og er bange for ikke passe ind.
Nu aner jeg ikke hvad for nogen problemer du har, men jeg vil helt klart anbefale efterskole frem for direkte på gymnasiet efter 9. Klasse. Da man på efterskole, kan man nok nemmer få hjælp til problemer især hvis det forhold til det faglige men faktisk også andre problemer. For lærerene kan nemmere ved at lærer en at kende og omvendt. Man får også tildelt en k-lærer, som er ens “mor og far” gennem året. Der skal sikker man har det godt osv.
– Alternativet til ikke at gå på efterskole, eller direkte på gymnasiet efter 9. Klasse er 10. Klasse på en folkeskole eller 10. Klasse centre (bare for at skyde en idé ud og samt det her er min mening)

Hvis du vil prøve at søge på efterskoler, så måske find nogen hvor der er knap så mange elever på fx. der skal være maks. 100 elever eller måske mindre. Når du har problemer, og er bange for ikke passe ind. For det kan blive svært at synes man passer ind, på en stor efterskole hvis man er bange for ikke at passe ind.

Nu er jeg snart færdig med mit efterskole ophold, så kan sige lidt om hvordan det er – Det der ikke er anerledes fra folkeskolen er de boglige timere. Der intet anerledes ved det, medmindre man er 10. Klasse og 10. Klasse prøvefri. Da man kan vælge fysik kemi og tysk, men intet er bundet at man skal have det. Men ellers skal man være forberedt på, man er sammen med folk 24/7. Det er man ikke i folkeskolen!! Man kan selvfølgelig altid trække sig, men der sker mange ting næsten hele tiden. Undtagen når der er stilletime

Det der også er anerledes er, man danner ens skema ret meget selv. Man vælger ens valgfag, og om man vil have eventuel fri i nogle blokke hvor der er valgfag. Samt hvis det er en linjefags efterskole, har man jo valgt noget man går vildt meget op i, som man kommer til at bruge meget tid på.
Synes det lidt svært at skrive om det, uden det skal blive for lang og/eller kringlet – Hvis du vil vide mere om, hvordan det er at gå på efterskole. Så find videoer hvor elever snakker om det, og endda finde nogen på de efterskoler du måske kigger på og synes kunne være interessante at gå på.

Håber det hjalp en smule, uden det blev for langt og/eller kringlet – siger kæmpe held og lykke <33
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat