Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole eller gym?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15 år!
Jeg er selv 15, 16 i november, og jeg stod også med samme problemstilling, da jeg gik i 9. da jeg var meget i tvivl, om jeg ville på stx eller efterskole. Jeg endte med at vælge efterskole, og det fortryder jeg ikke et sekund af. Det har allerde været en af de bedste år i mit liv indtil videre!
Jeg kan godt forstå, at det kan blive træls i gym, hvis du er ældre end alle de andre. Jeg bliver også 1 år ældre end alle dem, der kommer direkte fra 9. klasse, men efterskole, giver så meget psykisk overskud i sidste ende, fordi man bliver så moden. Med den psykiske overskud, er jeg sikker på at du nok skal komme igennem gym, selvom du er et år ældre. Jeg tror, at du får nemmere ved at se det med alder fra et andet perspektiv, da man jo på efterskole, også er forskellige aldre, ligsom på gym.
Jeg anbefaler helt personligt selv efterskole 110%!
Håber du kunne bruge dette til noget<33

  • Pige 15 år, Pige, 15 år

Efterskole er en fantastisk mulighed for at få mange nye venner – som du måske også ender på samme gym med – og et år du ikke kan opleve, hvis det ikke tilvælges nu. Derfor vil jeg anbefale dig at tage et efterskole år.
Jeg går selv i 2.g og har venner fra 1.g som er ældre end jeg. Disse er både glade for deres årgang, men samtidig snakker de godt med 2.g’erne, hvilket både er en fordel socialt samt skolemæssigt – altid godt at have venner, der har erfaring med gym-livet. Dette var i hvert fald noget jeg følte, at jeg selv manglede. Derfor tror jeg ikke, at det sociale vil blive et problem for dig på gym, på trods af din modenhed. Efterskoleåret derimod vil som sagt ikke blive aktuelt senere hen, hvis du skulle ske at fortryde.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej jeg ville sige at det mega hygligt at gå på efter skole og jeg tog selv 10 klasse på efter skole med det var så hyggeligt jeg har også føz i januar og er også den ældste pige men det fint nok fordi fordi så er det kun de ældre drenge der pæne osv der er efter mig men alså de yngre piger er vel også efter dig så og det er mega hygligt på efterskole

  • Prøver at hjælpe så mange jeg kan 😍🥰, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat