Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole-bekymringer & elevfest?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kender ikke ret mange der har fortrudt at ta’ på efterskole.

Mht. dine roomies… Mange efterskole har ordninger hvor man i løbet af året kan udskifte roomies hvis det er helt galt – desuden er det vigtigt at huske på at dine roomies ikke er alt, en stor del af din efterskoletid kommer du til at tilbrænge udenfor værelset og sammen med andre. Det er ikke nødvendigvis en fordel at være på værelse med sine bedste venner, da min ofte vil køre død i hinanden.

Mht. elevfester. Ofte er der nogle af eleverne (et festudvalg) der står for planlægning af fester – det er sjældent skolen selv der afholder det. Ofte lejer man et forsamlingshus eller lign, og står får indkøb af alkohol, mv.

Du skal nok blive glad for efterskole

  • CTRL+C, CTRL+V, Dreng, 18 år

Hejsa 🙂
Nu går jeg på efterskole lige nu, og du skal slet ike bekymre dig om du bruger dine forældres penge forgæves. Det er den fedeste oplevelse indtil videre for mit vedkommende. Du skal tænke på det som en hverdag hvor du bare altid har dine bedste venner omkring dig og et sted hvor du kan lave det du elsker!

Personligt har jeg ikke en roomie nu som jeg er helt vildt med, vi skifter heldigvis snart. Men så lærer man at komme mere ud fra værelset og søge ud mod andre. Så det med roomies skal du ikke tænke på, bare grib chancen og så kan det være du for en vildt sød en <3

Og til sidst det med fester, så plejer skolen ikke have noget med det at gøre, det er et festudvalg af forældre som sørger for at der bliver lejet lokaler som f. Eks. Forsamlingshuse eller andet.
Så plejer alle at spise sammen på skolen og så bliver man kørt fra skolen i busser ud til festen, hvor det igen er forældre der er hjælpere. Og det er nogle vildt fede fester hvor folk blander sig på kryds og tværs.

Så jeg håber at du prøver at springe ud i det og får et mega fedt år! <3

  • F, Pige, 16 år

Hej. Jeg skal også selv på efterskole snart, jeg kan godt forstår de der tanker slår dig. De fleste efterskole er ikke overvurderet. At gå på efterskoler er fantastisk så vidt jeg ved. Hvis du er nervøs for din roommate, Kan du ikke spørger om du må få din bedste veninde? Hvis ikke så snak med din lærer om det hvis dig og din roomie ikke passer sammen. Det lyder også dejligt med den der storby, det er rat at der bor familie tæt på dig, på den jeg skal på bor den nærmeste familie 2 timer væk (det er 4-5 timer væk hjemmefra) Jeg syndes også du bestemt skal snakke med dine forældre om det. Det må ikke begynde at fylde meget i din hverdag. Hvis du får sådan en bekymrende tanke kender jeg et ordsprog. Du kan ikke sørger for om der lander en fugl på dit hovedet, MEN du kan sørger for den ikke bygger rede. Snak med dine forældre om det, snak evt med din veninde om det og aftal noget med hende. Håber jeg kunne hjælpe 😀

Held og lykke!

  • En Person, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat