Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole bekrymert

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 15 år

Jeg tror der er meget få personer, som slet ikke er bekymret eller bange for at starte på efterskole. Jeg synes du skal prøve at nyde nuet, og så tage tingende som de kommer. Det vigtigste er bare du er udadvendt og så skal det hele nok gå. I forhold til værelser, så er det forskeligt fra efterskole til efterskole.

  • Anonym, 16 år

Jeg tror at det er vigtigt at huske at efterskole personale i næsten alle tilfælde vil gøre alt hvad de kan for at du skal få den bedste oplevelse. Hvis man f.eks. kommer på et dårligt værelse er det næsten altid en mulighed at finde en løsning på den ene eller anden måde. Ift. fodbold, er det lidt det samme. Ved de fleste, hvis ikke alle efterskoler er det muligt at skifte linjefag. Dog tror jeg ikke at det bliver noget problem for dig at komme hurtigt igang med at spille igen.
I forhold til angst og depression så skal du tænke på det som en god mulighed at komme lidt væk hjemmefra og prøve noget HELT andet. Der står lærere (kontaktpersoner) klar til at hjælpe med nærmest enhver form for udfordring eleven skulle have. Inkl. Angst og depression. Når man starter på efterskole er det vigtigt at være klar på at møde det nye. Men på den anden side er det også helt normalt at have brug for at trække sig tilbage og lade op. Nogle mere end andre. Sådan vil det altid være. Jeg tror at du i stedet for at være “Bange” nervøs, skal være “spændt” nervøs. For mange (inklusiv mig selv) er et efterskoleår noget helt fantastisk og magisk, som gør så meget for ens selvudvikling og forståelse. Jeg tror du klarer den, og hvis ikke, så er der altid en løsning. GLÆD DIG!!!
Hilsen 17 årig pige som SAVNER sin efterskole.

  • Anonym, Pige, 17 år

Jeg var også pissenervøs, da jeg skulle starte på efterskole. Kunne jeg nu finde venner der, kunne jeg finde ud af det fagligt, kunne jeg finde ud af at være væk hjemmefra, osv. Men nærmest allerede den første dag opdager man, at alle de andre har det på nøjagtig samme måde. Mit bedste råd er, at du bare er dig selv, så er jeg sikker på, at du nok skal finde dig til rette på din efterskole. Held og lykke med det.

  • Mikkel, Dreng, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat