Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

efterskole?…

Jeg er en pige på 13 år.

Jeg ve ikke helt om jeg vil på efterskole
fordi jeg er lidt tilbageholdene
og så er jeg heller ikke vild med at sove ude!

Så hvad skal jeg gøre?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har dog aldrig selv haft det svært med at sove ude men jeg ved hvordan det føles. For jeg var engang ude på en sommerlejer hvor man skulle sove der i en uge og jeg havde så svært ved at sige farvel til min far men da jeg gav ham en krammer ville jeg ikke give slip men han fortalte mig at man bare skal nyde det. Og du kommer jo hjem hver weekend for at besøge din familie så og jeg skal selv på efter skole og har allerede en plads på en jeg synes du skal gøre det og måskeprøve at være væk fra dine forældre Iben weekend for at øve dog hvis man kan sige det sådan

  • Mussi, Pige, 12 år

Efterskole er en skræmmende ting, tror mange. Men af erfaring kan jeg fortælle dig at det vil blive et af de bedste år i dit liv. Jeg har selv været på efterskole, og var også meget skæptisk og tilbageholdende, men efter blot en uge, havde jeg en gruppe af venner, som jeg stadigvæk ser i dag. Nogle gange må man tage en chance, og se hvad der kommer ud af det, og jeg lover dig at det bliver godt.
Mvh. Elias

  • Elias, Dreng, 16 år

kære pige jeg har også prøvet at gå på efterskole men det gik heller ikke for mig der var for tidligt og du er jo kun 13 år så du kan vente og gør det i 10 klasse det kan være du føler dig mere klar der.

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat