Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

mine forældre har heller ikke rigtig pengene til det med efterskole og jeg forstår godt din tankegang men efterskole er ikke et valg du kan tage igen. eftersom du allerede har en plads på en skole har du selvfølgelig meget tid endnu til at tænke det igennem.
jeg skal selv på efterskole her efter i år, og mine forældre har heller slet ikke råd til at sende mig afsted og har også selv tænkt over det samme du gør. men der blir givet meget hjælp til familier der ikke har råd til at sende deres børn på efterskole.
og hvis jeg skal sige min mening ville jeg 100 procent sige du skulle tage afsted. det bliver sikkert rigtig fedt for dig.

nu ved jeg selvfølgelig ikke om du enebarn eller hvordan det er der hjemme, men min moster. hun har 4 børn. det er jo så mine fætre og kusiner. de 3 ældste havde alle været på efterskole. så da min fætter som er den yngste af de 4 børn var stor nok til der skulle tænkes på efterskole og han selv vidste han gerne ville, fortalte min moster og hendes mand at de ikke ville få råd.
det var selvfølgelig fordi de har allerede brugt så mange penge de første gange. men alligevel. det her år, er min fætter på efterskole alligevel.
min pointe er at jeg virkelig syntes du skal tage afsted.

  • alma, Pige, 15 år

Hey jeg har det på samme måde som dig. Jeg går i 8 klasse og skal starte på efterskole selv nu her i 9. Jeg gjorde det at jeg skrev et brev til mine forældre, jeg spurte dem om det var muligt at lave en aftale, så jeg betalte en kvartdel selv og de splejsede resten. Jeg tjener penge ved mit ungarbejde. Jeg har tjent alle mine penge nu, jeg glæder mig til at starte. Tag en fornuftig snak med dine forældre og prøv og lad dem snakke. Men du skal også forklare dem hvorfor du gerne vil afsted, fortæl dem alle fordelene:)
Knus fra Pigen fra 8

  • Pigen fra 8, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat