Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Hej brevkasse

Jeg er en pige på 14

Og skal på efterskole om 1 år

Jeg er rigtigt nervøs for at starte

Jeg er rigtigt genert og synes sårn nogle

Ting er akavet

Men har virklige også lyst til

at bare springe ud i det men er bange

HJÆLPE!!!!

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige. Jeg er selv startet på efterskole og har været her i en måned ca. Alle er nervøse i starten og det er meget normalt. Selv er jeg en meget genert person, men jeg oplevede ikke at det stoppede mig. Husk på, ingen kender dig. Du kan være lige præcis den version af dig selv som du gerne ville være. Og bare rolig, det går rigtig hurtigt med at falde ind og føle sig tilpas med generthed. Du skal bare nyde efterskolen.

  • Hanne, Pige, 16 år

Hej pige!
Jeg startede selv på efterskole for et par år siden, efter en folkeskoletid, som ikke var noget at råbe hurra for. Jeg var blevet svigtet hårdt og var generelt genert og havde ingen rigtige tætte venner. Jeg var SÅ nervøs for at skulle starte, for hvad nu hvis jeg ingen venner fik?
Som regel når man skal starte på efterskole, bliver man kaldt ind, så man kan møde lærerne og sin kontaktgruppe. En kontaktgruppe er den gruppe, som du ‘er sammen med’ i løbet af året. På vores efterskole, var det dem som vi sad og spiste med hver dag og vi tog på gruppeture med vores lærer. Så får du eventuelt også en rundvisning på skolen. Her plejer de fleste i kontaktgruppen at tildele deres kontaktoplysninger på eksempelvis Snapchat, så i kan skrive sammen henover sommerferien og lære hinanden at kende. Så har i også en støtte i hinanden, når i starter! Husk på, at de sikkert er ligeså nervøse som du er. Når du så skal starte, får i tildelt et værelse. Nogle efterskoler skifter man roomie flere gange i løbet af året, på vores havde vi den samme hele året, medmindre det selvfølgelig ikke fungerede. Husk nu, at din kontaktlærer også er der for dig, hvis du har problemer og har brug for at snakke med en voksen og ellers er der som regel en eller flere lærere, som tilbyder samtaler, lidt ala. hvis du skulle til psykolog 😀
De første par uger laver man som regel noget intro-uge, hvor man bliver rystet sammen. Det kan lyde skræmmende, men det er virkelig sjovt og hyggeligt. Efterskole gør så meget for en og jeg er sikker på, at du kommer hjem som en helt anden person, måske endda mindre genert. Du skal ikke tænke så meget over det, de er jo alle sammen også selv nervøse. Men lige så snart du har fundet dig til rette, så er det ikke slemt og pludselig er året omme. Nyd det! Det går ALT for stærkt <3

  • Anonym, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat