Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

jeg kan TOTALT kende til det når man føgler man ikke passer ind og bare kigger på de andre grine og have det sjovt men så sidder man der alene og bare er ensom eller i det mindste føgler sig ensom. det kan og er meget svært at tale med de andre som du måske ikke tit taler med, men du kunne jo prøve at få nye venner eller at tale mere med dine venner som allerede er der. jeg havde det på samme måde da jeg var på koloni, jeg kunne ikke holde det ud fordi alle gik rundt og havde det sjovt og talte med sine venner og så var jeg der meget ked af det fordi mine venner som kom med mig gad ikke at snakke med mig mere fordi der var et eller anden pige der talte lort om mig. og det er ikke første gang. det er aså bare for at sige at du er ikke alene! jeg håber du får det bedre.

  • keder så hvorfor ikke være hjelpsom, Dreng, 13 år

Hey!
Har lige været et år afsted selv, kan godt relatere til meget du skriver, i starten var det også rigtig svært for mig selv pga så siindssygt mange indtryk.
Jeg skiftede selv vennegruppe om man vil rigtig mange gange, det var ikke noget man tænkte over eller noget, det skete bare, om det så var fordi mine andre venner trak sig eller jeg selv gjorde er jeg ik helt sikker på.

At være på efterskole er meget krævende psykisk, det kan man godt mærke til tider, men jeg vil sige at det var det hele værd for mig selv, det er selvfølgelig ikke for alle, men jeg vil sige at du skal give det noget tid endnu.
Selvom jeg følte mig meget drænet nogle gange, kom jeg altid tilbage igen kan man sige:)

Giv det tid, tror nok du vil synes om det, tag nogle weekender hjemme når du har brug for det, evt. snak med dine forældre hvis det endelig er nødtvendigt.

Håber det hjalp, alt det bedste fremover:)

  • Ex-efterskoleelev, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat