Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Jeg havde det på præcist samme måde som dig da jeg startede på efterskole sidste år. Hele første måned blev jeg inde på mit værelse og det fortryder jeg rigtig meget nu. Jeg lover dig, alle på din efterskole er også på efterskolen for at få nye venner, så du skal altså overhovedet ik være bange for at snakke med dem. Et godt tip er, hvis du nu ser nogen stå selv uden nogle at snakke med, så gå op og snak med dem, selvom det muligvis blir en lidt akavet samtale, så får i begge noget ud af det 🙂 hvis du bliver på dit værelse for folk måske følelsen af at du ik rigtig gider snakke med nogle. Det skete i hvertfald for mig. Så virkelig, ik vær bange for de synes du er træls eller sådan noget, for de vil jo også gerne have flere venner.
Held og lykke, og husk og nyd dig efterskole ophold! Det går alttttt for hurtigt 🙂

  • Hende der, Pige, 17 år

Hej!
Da jeg var på din alder, havde jeg også rigtig svært ved at møde nye mennesker, så jeg har samlet lidt råd hen ad vejen, hehe.

I min erfaring så virker det bedst i starten, hvis man har en fælles aktivitet, man kan koncentrere sig om og snakke om, når samtalen går lidt i stå. Det kan fx være at spille kort, uno, brætspil, fælles videospil, lave lektier, arbejde sammen i timen, osv. Det hjælper lidt på akavetheden i starten. Det kan selvfølgelig også være intimiderende at spørge folk til at starte med, men for mit vedkommende virker det ofte at lade som om jeg slet ikke er nervøs, selvom jeg er det. Fake it until you make it ;).
Derudover hjælper det, hvis man i sin fritid sætter sig ud på fællesarealerne – jeg ved, at det kan være intimiderende, og at du måske føler dig endnu mere ensom, men det betyder, at du er med, hvis folk spørger ud i rummet om folk fx. vil spille fodbold, og det betyder, at du ikke “forsvinder”, forstået på den måde at folk ikke glemmer at du er der, fordi de kan se dig.
MEN! Selvom det er en god ide at bruge mere tid i fællesarealerne (som du også godt kan gøre, selvom du bare skal lave lektier eller læse en bog eller noget), så er det vigtigt at huske, at det ikke er ulovligt eller dårligt at have brug for noget alenetid på sit værelse, så længe man ikke tilbringer al sin tid derinde.

Til sidst vil jeg sige, at selvom det kan virke sådan, så tvivler jeg på, at særligt mange er blevet tætte venner allerede efter en uge. Det, der som regel sker, er, at folk finder nogen, som virker okay, og så holder de enormt meget fast i de første mennesker de snakker med, fordi de giver en tryghed. Det betyder dog ikke, at man nødvendigvis er tætte venner, som regel skifter man de første venner ud med nogle andre, man passer bedre til, på et tidspunkt.

Held og lykke, og jeg håber du får et godt år!

P.S: jeg har selv været på udveksling efter folkeskolen, og jeg vil til sidst nævne, at selvom de fleste får et fedt år på efterskole o.lign., så sker det, at nogle får et lidt øv år, ligesom jeg fik. Det er helt ok – man får stadig sindssygt meget ud af det på et personligt plan.

  • L B), Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat