Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

kære søde pige
nu skal du høre det er også en normal bekymring for elever som er super sociale og gode til at snakke og få nye venner og veninder jeg var selv ligesom dig da jeg startet på efterskole men jeg prøvet bare at sige til mig selv nu hvisker jeg tavlen fuldstendig ren og prøver at være åben over for alle og nu er jeg snart færdig med mit andet år og har fået super gode venner og veninder på trods af jeg var en meget lukket person til at starte med et godt råd fra min side er prøv jeg ved godt det er svært men jeg mener det prøv at være social og start med at prøve at blive tætte med dine roomies hav et eller andet med som i kan dele og snak om interesser osv

  • H, Pige, 18 år

Hej med dig. Det her kommer nok til at blive et lidt langt brev, men det er fordi, jeg synes det er ret vigtigt, og jeg ved hvor meget det ville have betydet for mig, hvis jeg havde fået det her, inden jeg startede.

Jeg kan virkeligt utroligt meget genkende det der fra mig selv. Det lyder som mig du beskriver. Jeg var virkeligt også bange for ikke at få nogen venner, fordi jeg er så stille og tilbageholdende, som jeg er. Og det var virkeligt en stor bekymring jeg havde, så jeg kan sagtens forstå dig. Men jeg synes bare lige du skal vide, at du er god nok, som du er. For det var virkeligt noget, jeg manglede at høre. Du er mere end god nok, prøv at tænk på alle de gode værdier du har, og jeg er helt sikker på, at alle utroligt gerne vil lære dig at kende. Det er jo trods alt det, man kommer på efterskole for, nemlig at lære nye mennesker at kende, og lære andre personlighedstyper at kende. Er det ikke også noget af det, du ser frem til? Min pointe er bare, at vi mennesker faktisk ikke er så forskellige igen, der er bare nogen der har en facade på, og får givet et indtryk af, at de har styr på det hele, og de er mere frembrusende og udadvendte. Derfor er jeg også helt sikker på, at de andre også er lidt bange og spændte på at starte på en ny skole. Det er alle, og det er helt naturligt. Jeg tror også, det er derfor, at der var så mange der sad i grupper eller “klikker” som du skriver, de er også bange for at komme til at stå udenfor fællesskabet, så derfor bruser de frem, og tager måske en lille facade på.
Lige præcis som du skriver, så skal du bare gå ind til det og være åben, og være DIG SELV. Der er ikke nogen grund til at tage en facade på, og fremstå på en anden måde end du egentligt er. Du skal bare være så meget dig selv, som du overhovedet kan (det er også lidt svært ikke? 🙂 haha), for når du er dig selv, så vil dem der kan lide dig og synes du er et interessant og sødt menneske, så vil de helt automatisk begynde at opsøge og komme til dig. Men det er ikke envejs, og det er vigtigt at huske på, at man skal også opsøge andre.

Når alt det så er sagt, så er der også nogen lærere der tager hånd om dig, og hjælper dig hvis du synes det hele er lidt overvældende eller det sociale måske driller dig en lille smule (jeg synes selv det var virkeligt overvældende, og virkeligt anderledes end alt det, jeg før havde kendt fra folkeskolen. Og jeg er heller ikke en så stærk person ift. det sociale, så det var en kæmpe hjælp.).
Samtidig med det får du en klasse, og det er vigtigt at huske på, at lige så vel som du gerne vil lære andre at kende, vil andre også gerne lære dig at kende, det går begge veje :). Så i din nye klasse får du også nye relationer.
Du får en kontaktgruppe, og også i denne får du relationer. Og dernæst har du også din(e) roomies. Så du kan godt se, der kommer et lille net af relationer på kryds og tværs.
Men det er ikke sikkert at det alle sammen er stærke relationer, det kan det sagtens være det ikke kommer til at være. Men det er der slet ikke noget i vejen med. Jeg havde det skide godt på min efterskole, men jeg havde ikke så mange tætte venner, fordi jeg ikke er så god til det sociale og fordi jeg er en person, der vægter kvalitet i relationer, frem for blot at have mange mindre tætte venner. Og det er helt fint, alle mennesker er forskellige og har forskellige præferencer. Så ligegyldigt hvordan det kommer til at gå for dig, så er det det rigtige for dig, blot at du husker at være tro mod dig selv <3<3
Jeg vil ønske dig alt held og lykke på efterskolen. HUSK at nyd det, det går alt for hurtigt :))

  • Anonym, Pige, 18 år

Jeg havde det fuldstændig som dig, inden jeg skulle starte på efterskole for jeg er også introvert og genert og alt sådan noget og jeg havde ikke super mange venner i folkeskolen. Jeg var så nervøs for om jeg kunne finde venner på efterskolen. Min roomie skulle så vise sig at være sådan en “Jeg snakker til dig indtil du siger noget”-type (jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal beskrive hende og det er positivt ment) og hun accepterede mig helt fra starten 100% som den jeg var. Hun lærte mig ikke at være så genert og nu er hun den allerbedste veninde jeg overhovedet har. Jeg tror mit bedste råd til dig er, at du bare skal være dig selv. Alle er i samme båd når man starter på efterskole og alle er lige nervøse for at finde venner.
Jeg håber du får det bedste efterskoleophold, held og lykke!

  • Anonym, Pige, 21 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat