Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Halløj:)

jeg er selv lige nu afsted på efterskole i 9. klasse:)

jeg kan stadig have en smule hjemve og savne dem derhjemme! men alle dem jeg snakker med derovre, har det på samme måde. Man glæææder sig nemlig til at komme hjem i weekenderne og så se dem derhjemme, det gør alle! og jeg har været der ca. 2 måneder. Det ikke fordi man har det dårligt på efterskolen, (sån har jeg det i hvert fald ikke, men jeg tager stadig hjem næsten hver weekend) man kan jo beslutte om man vil blive i weekenden, eller virkelig har bug for at komme hjem. man vænner sig nemlig ret hurtigt til tanken om, at man jo bare kan tage hjem i weekenden og se dem derhjemme.

xoxo

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej pige på 14
Jeg er selv en pige på 14 og går i 8 klasse. Jeg er selv meget i tvivl om hvad jeg skal. Det er meget op til den enkelte person hvad der er bedst for eń selv. For mit vedkommende tror jeg måske ikke at efterskole er det rigtige, da jeg ikke har den rigtige mavefornemmelse. Det er vigtigt at mærke godt efter og tænke sig godt om. Du lyder til at synes meget positivt om det og det er måske fordi, at det er det rigtige for dig. Det med hjemve det tror jeg hurtigt at det går over, og herre gud så er det kun et enkelt år. Det lyder også til at du helst gerne vil have efterskole i 10 klasse. Jeg tror at hvis man tager en 10 klasse så har man lige et ekstra år til at blive moden, og det kan betyde mere end man regner med, men det har igen meget at gøre fra person til person.
Men mærk efter og tænk “vil jeg kunne forstille mig selv på en efterskole?”.
Jeg håber virkelig at du finder ud af det <3

Kh en anden forvirret 8 klasses tøs

  • anonym, Pige, 14 år

Hej piger på 14 år. Jeg er selv tidligere efterskoleelev og jeg forstår godt det dilemma du står i. Jeg synes du skal prøve efterskole selvfølgelig kun hvis du gerne vil. Jeg har fået venner for livet og har mange mange oplevelser med i bagagen. Du kan tro jeg var nervøs for at starte og om jeg kunne holde ud at være i blandt mennesker 24/7. Du skal vide at det ikke er skamfuldt at droppe ud. Der er mange som finder ud af at efterskole ikke er dem, og det er ikke fordi det er ikke for alle. Jeg har en veninde som droppede ud af sin efterskole efter 2 ugers tid og kom på gym i stedet. Hun er mega glad for at hun prøvede efterskolen men det var ikke hende.

Det bedste råd jeg kan give dig er at lytte til din mavefornemmelse og smide bekymringerne til side fordi der er en chance for at dine bekymringer ikke bliver rigtige.
Hjemve er en meget almindelig ting og alle for det. Tro mig. Der er nogle fantastiske lærer som vil gøre alt for at deres elever har det godt.

Håber du kunne bruge mine råd bare en lille smule. Jeg håber at du får det godt på det sted du vælger at være efter folkeskolen.

Hilsen en tidligere efterskoleelev 🙂

  • Anonym, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat