Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige❤️
Jeg kan godt forstå, at du er skuffet over din tid på efterskolen, især når det skulle være “det fedeste år.”
Din klasse lyder meget barnlig efter min mening. Nu kender jeg ikke til hele historien, men jeg kunne forestille mig at der er nogen som har spredt et sølle rygte om dig, og nu holder de dig udenfor, men selvfølgelig er jeg ikke sikker. Jeg synes de lyder tarvelige, og det er jo mobning 🙁 Men samtidig ved jeg jo trods alt ikke det hele. Har du måske gjordt noget som har gjordt dem sure? Måske synes de også du er mærkelig, og vil dermed ikke tale med dig, hvilket er forkert opførsel.
Prøv at være sød og rar ved dem. Prøv at snakke til dem med et smil på læben og venlighed. Bare hver dig selv, men prøv ikke at gøre noget for dem, som kan risikere, at du bliver udnyttet.
Hvis ikke det hjælper, synes jeg ikke at dine klassekammerater er det hver, og at du må flytte. Jeg synes alligevel ikke du skal tage denne beslutning særlig drastisk, for det er et stort spring at tage, men lad hver med at blive på grund af hvor mange penge dine forældre har betalt. De ville jo aldrig betale for at du skal være ked af det❤️
Jeg håber mine råd kunne hjælpe, selvom det måske ikke var det bedste🤷🏼‍♀️ Held og Lykke!

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Hej

Det lyder virkelig ikke sjovt – Nu ved jeg ikke hvor lang tid dette har stået på, da i nu har gået der ca. lidt over en måned. Om det har stået på fra starten af, eller først er kommet nu her.

Men synes du helt klart skal snakke med din k-lærer om det, hvis du ikke allerede har gjord det. Da du ikke skal have det sådan 24/7, og din k-lærer vil virkelig kun dig det bedste.
– Så snak med ham/hende, om hvordan du har det. Måske skal i også snakke med dine forældre om, at du måske enten skal stop på efterskole eller skal finde en anden efterskole. Hvis det ikke er blevet bedre på din nuværende efterskole, om ca. 1 måneds tid eller 2.

Jeg synes dog ikke du skal tage beslutning allerede nu, om du stopper på efterskole eller finder en anden. Vent 1 måneds tid eller hvad det nu kunne være, men hvis du virkelig har det dårligt med det. Samt din k-lærer, måske dine forældre og dig mener det er bedst at du stopper allerede nu eller finder en anden efterskole. Så må det jo være sådan det er, da du ikke skal have det dårligt 24/7

Og kan virkelig godt følge dig i, når folk siger det er det bedste år. Jeg kunne virkelig heller ikke mærke den, i starten af mit efterskole ophold. Da jeg allerede forvolde mig en skade, den første uge. Hvor jeg gik på krykker i 6 uger, og den første uge med krykker. Lå jeg på værelset om aften, for havde ingen kræfter tilbage, Der følte jeg mig en smule udenfor, samt i starten havde jeg heller ikke det super godt med mine rommies.
– Jeg sagde direkte til min k-lærer efter 2 måneder, at jeg måske vil skifte efterskole hvis det ikke blev bedre med mine rommies. Samt hvis det viste sig, jeg overhovedet ikke kunne dyrke sport igen enden mit ophold sluttede grundet skade da det var en gymnastik og idrætsefterskole som jeg havde set meget frem til.

Men jeg ventede 1 måneds tid , og så om det blev bedre. Det gjorde det så heldigvis, og det blev en ret god tid på trods af jeg havde haft meget mod gang både med corona, skade og ikke kunne så godt med mine rommies i starten.
– Jeg skriver det her, grundet at man ikke altid skal give så hurtigt op. Selvom det ser kulsort for en, men man skal dog også lytte til sig selv. Og finde ud af, om man overhovedet , kan holde ud at vente på om det bliver bedre.

Så lyt til dig selv, og snak med din k-lærer om det.
Håber du finder ud af det <33
VH C

  • Fra C, Pige, 17 år

Hejsa!
Jeg gik selv på efterskole og syntes at det var super fedt langt det meste af tiden, men det er selvfølgelig virkelig en nederen tid og er virkelig hårdt, hvis ikke man føler, at man kan finde nogle man kan være venner med.
Min umiddelbare tanke da jeg læste dit opslag var, om ikke der er en lærer, som du kan snakke med? Vi havde i hvert fald sådan en “kontaktlærer” tilknyttet, der havde lidt mere ansvar for os, end de andre lærere havde. Ellers hvis du har en klasselærer, der kan hjælpe med at ryste klassen lidt sammen. Vi havde også en “huslærer”, da vi boede på etager, og det kan være, at i også har sådan en alt efter hvordan i bor (på gange, etager, områder osv.), der ligesom har ansvaret for det område i bor i – den lærer kan måske hjælpe med at få din roomie og dig til at blive venner, eller jeres gang/tage/område til at blive venner og få gode relationer!
Ellers kan man jo også sige, at det stadigvæk er relativt tidligt i skoleåret, og selvom at det virker til, at alle har fundet deres gruppe, så er det langt fra sådan. Det skiftede en del på min efterskole, hvem folk gik med, og jo mere folk lærer hinanden at kende, jo mere åbne bliver de for nye. Du skal måske også tænke over, at der er nogen, der synes at det har en masse de skal bevise over for andre, måske de har en masse med i bagagen, der bare ikke gør dem særligt venskabelige til at starte med – det undskylder selvfølgelig ikke at de ikke behandler dig godt! Jeg prøver bare at sige, at nogle gange handler det om tid.
Til sidst vil jeg sige, at du måske skal prøve at snakke med dine forældre om det. Jeg ved, at vi i løbet af skoleåret havde elever, der kom til fra andre efterskoler, fordi det ikke fungerede. Det kan jo i sidste ende blive en løsning, hvis intet ændrer sig hvor du er nu. Dine forældre er klogere end du tror. Det er svært at tro på som 16-årig, men de ved rigtig meget og kan hjælpe med en del. Og selv hvis de ikke kan hjælpe, så er det at have et lyttende øre mere end rigeligt nogle gange. Det ved jeg af erfaring!

Jeg håber virkelig meget for dig, at du finder en løsning, der fungerer for dig. Det er ikke meningen at efterskole skal være nederen, og det er virkelig en fantastisk oplevelse, hvis man finder det rigtige sted.

Mvh. D

  • D, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat