Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂
Nu har jeg selv lige været et år på efterskole, og jeg stod selv hvor du står nu. Det at tage på efterskole kan være enormt skræmmende, og jeg ved 100% hvordan du har det lige nu. Mit bedste råd til dig er at vær åben overfor nye mennesker, også selvom det kan være rigtig svært.
På en efterskole vil det ofte være nemmere at finde venner, da man går op og ned af hinanden hele tiden, folk tænker slet ikke over at dømme hinanden efterhånden som året skrider frem. Jeg synes du skal finde nogle stykker du synes virker rigtig søde, og så prøve at bygge noget op med dem, det kan virke som en umulig opgave, men tro mig det er det altså ikke.

Du skriver at når du snakker om dine “sociale problemer” dømmer folk dig, jeg synes det er pisse sejt du tør være åben omkring det, og det er måske nok også meget godt at sige til dine nye venner, at du har lidt svært ved at starte samtaler osv. men du rigtig gerne vil, så om de evt. vil hjælpe dig lidt på vej og tage dig med ind i det, så du kan blive bedre til det. Det var ihvertfald det jeg selv gjorde, og det virkede.

Jeg håber du får et mega godt år på efterskole og nogle nye gode venner

Kram <3

  • Anonym, Pige, 16 år

Hej pige på 15 år.

Jeg forstår godt din tankegang, og hvad du bange for. Men for langt de fleste er det en helt ny måde at være sig selv på (at komme på efterskole).

Så du skal sætte det sådan op, hvad du synes der er mærkeligt at spørger om, også finde på spørgsmål som passer meget godt til en god samtale.

Jeg tror også det bedst at når du nu starter på efterskole, at du så ikke siger for dybe og private ting de første 5 uger. Men bare smiler og er så åben som du nu kan, ellers kan du altid få hjælp af de voksne og eller din Roommate/Rommates som man knytter sig til først.

Men tror også det en god ide, at sige til sig selv at man godt kan få venner, selvom man ikke tror på det.

Du skal bare slappe af og hvile i dig selv. Og det helt fint at du overtænker over det, det gøre nok alle før de skal på efterskole.

Jeg håber at jeg kunne hjælpe dig lidt. Ps skal også selv på efterskole efter ferien og har tænkt mig ca. at bruge de samme råd som jeg har givet dig.

Det bliver et dejligt år for dig det jeg sikker på.

Hilsen Prøver:)

  • prøver:), Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat