Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej

Man kan sagtens komme på efterskole, og skabe nogen gode venskaber selvom man er indadvendt – Har hun fra mange indadvendte personer, der har fået skabt gode venskaber på efterskolen.

Men tror lidt, at du skal vælge en efterskole der nok har 120 elever og der ned ad. For så er der mindre mennesker man skal forhold sig til, og nemmer at kunne komme i gang med at snakke med nogen. Og bare nemmer at kunne skabe venskaber.
– Jeg gik nemlig på en efterskole med ca. 180 elever, og mig som er ambivert. Kunne jeg godt mærke, at til tider blev det lidt for meget især i starten hvor man først lige var ved at kende sine rommies og gang. Og skulle til at snakke med andre fra andre gange.

Dog skal du huske, når man starter på efterskole så er alle i samme båd- Ingen tør rigtigt at starte sammentalen, eller være sig selv. Da det hele er nyt for alle

Håber du blev lidt klogere – held og lykke
VH C

  • Fra C, Pige, 16 år

Kære dig.

Jeg starter på efterskole til august. Jeg er mega introvert og meget asocial… Og det vil jeg gerne ændre. Derfor valgte jeg en meget åben efterskole, som er lille og fokusere på fællesskab og sammenhold, både mellem lærer og elever.

Du har intet at bekymre dig om.. Efterskolen selv giver dig mulighed for at ændre person. Læg alt din generthed bag dig og se fremad. ALLE kan sige dumme ting. Hvis du gør det så grin efter og sig “ej det var god nok noget underligt jeg sagde der det må du undskylde”. Grin, smil vær dig selv og åben. Ik lad din generthed overtage dig. Folk kommer på efterskole for at få venner og ændre sig til det bedre. Ingen er der for at dømme dig eller noget.

Snak om små ting.. Tal med en roomie om nogle ting du har med eller om i skal lave planer for indretningen af værelset. Måske tage lidt snacks osv. med og snak om det? Tilbyd hende noget og det kan falde ind i en snak.

Husk at når folk stiller et spørgsmål.. er de ofte åbne for at starte en samtale. Giv lidt ekstra end bare en besvarelse af han/hendes svar. F.eks. “Hvad laver du i din fritid??” – “Jamen Ehmm.. Jeg elsker at spille fodbold. Det har jeg gået til længe og det giver mig så meget glæde”. I stedet for “jeg spiller fodbold”.
Kan du se forskellen??
Det giver folk en chance for at se om du virker mere interesseret i jeres samtale.

Det er seriøst en vinder HVERGANG. ((:

Ik tænk for meget, men vær selvsikker og smil og grin. Det tiltrækker mennesker.(:

Mvh. Anonym

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat