Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige 14 år

Det er vildt dejligt for dig at skulle gå på efterskole, jeg gik selv på efterskole tilbage i 19/20

Det med at vælge line kan være et svært valg, især når man har lyst til flere ting. Men det du skal tænke over er hvad du virkelig har lyst til. Du skal huske på at du skal bruge mange timer på din linje, og derfor er det vigtig at du vælger det som du virkelig har lyst til og brænder for. Men det er også sådan på mange efterskole ( ikke alle ) at du kan få lov at skifte linje hvis den linje du går på ikke passer til dig.

I forhold til om du ikke er lige så god som “alle de andre”, sådan må du ikke tænke. På en efterskole kommer man fra så mange forskelige steder og baggrunde. og fordi at folk kommer så mange forskelige steder fra, kan de også forskelige ting. så du må ikke tænke i at du ikke er “god nok” du skal tænke på at du er der for at lære.

På en efterskole er der så mange forskelige personer og personligheder, at man hurtigt begynder at sætte pris på at folk er forskelige og skiller sig ud. Det bliver en styrke, at kunne stå uden for “flokken” hvor i folkeskolen er det en svaghed at skiller sig ud. men sådan er det ikke på efterskole. så hver ikke bange for ikke at være “godt nok” fordi du er god nok, uanset hvilket niveau du kommer med.

Roomie.
Det er noget af det man tænker meget over. Det kan være grænse overskidene at skulle bo sammen med en eller flere personer som man ikke kender. Men dem lærer du at kende.
Jeg kan som udgangspunkt ikke svare på om du får en roomie som er fra samme linje, da det er forskelligt fra efterskole til efterskole. På min efterskole boet jeg ikke på noget tidspunkt sammen med en der havde samme linje som mig. Men det var bare fedt, fordi så lærte man flere mennekser at kende.

Det bedste du kan gøre for dig selv er at gå ind på skolens hjemmeside og læse om det. Eller deltage i åbenhus ( ved at der er mange efterskoler der holder det virtuelt, pga Corona )

Den 26 september 2021 er der efterskolerne dag. Der kan du komme ud på en eller flere efterskoler og kigge, og snakke med både elever og lærer. Der kan du få et bedre og mere konkret svar på de to første spørgsmål.

Spørgsmål 3 er et spørgsmål alle stiller inden de skal starte, og tanken om ikke at passe ind kan være meget stor. Men fra en tidligere efterskole elev til en kommende efterskole elev. Så lad hver med at tænke på det. De bliver ikke sådan. Det er klart du skal selv gøre noget for at det ikke blive sådan, fordi det kommer ikke af sig selv. Men gør du en vigtig ting og den er meget vigtig skal det nok gå.

Den vigtig ting er “vær åben over for alle” så simpelt er det. Kom ud og få snakket med nogle mennesker. Vær ikke bange for at gå over til en og sig hej. Snak med en ny person hver dag, bare small talk, det er helt fint.

Lad hver med at sidde inde på værelset !!

Mit sidste råd til dig er, prøv at ligge alle bekymringerne væk. Du får ikke noget ud af at bekymre dig så meget. Det hele skal nok gå, hvis du bare er åben over for den nye verden du kommer ind i.

Pas på dig selv og jeg håber du får et mega godt år.

Hilsen en tidligere efterskole elev

  • pige 18 år, Pige, 18 år

Hey!, jeg er Stormy eller det er ikke mit rigtige navn, men jeg vil gerne være anonym og hjælpe folk, når jeg nu kan. –

Jeg skal selv på efterskole næste år og har valgt den efterskole jeg skal gå på. Kender jeg også nogle der går på efterskole, så jeg ved allerede lidt om det.

For det første så skriver du at du ikke ved hvad for en linje du skal vælge, og der er mit råd nok til dig, at du skal vælge det du går op i. Hvis du rigtig godt kan lide og træne, så er det helt klart det du skal vælge.
På nogle efterskoler kan man også vælge flere linjer, og der er også valgfag man kan tag.

I hvert fald så mærk inde i dig selv, hvad der er bedst for dig, også vil jeg sige at det er ligemeget hvor god man er, bare hvis man kan lide det, og vil gøre en indsats.

For det andet skriver du også, om man får den samme roomie som den linje man har valgt-

Det er meget forskelligt fra efterskole til efterskole. På den jeg skal gå på får man forskellig roomies og dermed får man roomies som har forskellige linjer.
Men igen det er meget forskelligt fra efterskole til efterskole.

Det med at være outsider ved jeg ikke rigtigt om jeg har et råd til. Jeg har hørt at man bare skal være sig selv fra starten af, og huske og snakke med så mange man kan fra starten af.
Generelt bare være til stede.

Det med fællesskab tror jeg ikke at du skal bekymre dig om.

Jeg vil også sige at når du er ude og besøg efterskoler, får du normalt en rundvisning også høre man noget om skolen, linjerne, hverdagen osv. Så der kommer mange af de spørgsmål som du sikkert har. Besvaret.

Jeg håber du kan bruge mit svar til noget – og held og lykke:)

  • Stormy, Pige, 15 år

Et råd ift. ikke at blive en outsider er aldrig at sige nej hvis man bliver inviteret til noget, medmindre man virkelig ikke vil, selvfølgelig. Det er et råd min storebror har givet mig 😉 Og hvis det ikke bliver til noget alligevel, så har man i det mindste vist at man gerne vil inviteres en anden gang:). Btw. Skal du ikke være bange for at du ikke passer ind, fordi der er MANGE forskellige mennesker på en efterskole.

  • Håber mit råd hjælper:), Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat