Brev

Efterskole…?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

For at være ærlig synes jeg bare du skal spørge hvad de tænker de vil og så kan du jo evt fortælle om/forslå din efterskole, bare ikke pres dem. Husk på at mange ikke har råd til efterskole, eller at bo et andet sted osv. Er sikker på det går fint på efterskolen uden dem! De voksne derover kommer jo til at sørge for at alle har det godt og mødes, og desuden er der jo stadig tid for dig til at øve dig med at møde nye mennesker. Tror det kommer til at gå fint, bare sig hej, dit navn, stil lidt spg til dem og smil. Og bare hver dig selv!

  • B, Pige, 14 år

Hej!

Jeg kan godt forstå, du er bange for at starte et nyt sted, med nye mennesker osv. Jeg havde selv de samme følelser, da jeg startede på efterskole, jeg havde det så svært de første 2 uger!

Jeg ville råde dig til, ikke at tage nogle af dine veninder med, det vil ødelægge oplevelsen. Meningen med efterskole, er jo at få ¨nye¨ venner, ikke hænge ud med de gamle.

Det en udfordring, men du vil elske den virkelig, det er noget helt andet

  • Anonym, Pige, 16 år

Efterskole er meget federe hvis du ingen kender. Det vil ødelægge din start, hele tiden at skulle gå at jagte dem du allerede kender.

  • Yesyes, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat