Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole??

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej Pige
Jeg forstår godt dit dilemma ift. om det allerede er noget du skal til at bekymre dig om. Det har jeg også selv skulle til at gøre i den alder. Først og fremmest så kan du jo godt kigge på en efterskole selvom det ikke er sikkert at du kommer på den. Det viser måske at dit engagement er der. Og så synes jeg helt klart at du skal fastholde din mor lidt. Fortæl hende at du godt kunne tænke dig at vide hvad du går glip af. For hvis du virkelig vil det, så er der mulighed for at søge penge til at komme afsted hos kommunen, og man skal heller ikke betale ligeså meget, hvis man ikke tjener så mange penge. Der er masser af muligheder, og selvom det måske viser sig at du ikke har lyst til at tage afsted, så skader det aldrig at undersøge det! Desuden så kan du også tage nogle rigtige gode 10.klasser, der er gratis, på en almindelig skole eller et andet center alt efter hvilken kommune du bor i.

  • Morier, Pige, 14 år

Hejjj
Jeg er selv 12 og bliver snart 13.
Jeg er faktisk den eneste i min klasse der tænker meget over efterskole, men jeg forstår godt din situation, og kan sagtens sætte mig ind i den. Jeg tror det er vigtigt, at du sørger for, at du vælger det, DU har lyst til. Hvis det er efterskole eller lignende, så synes jeg du skal bede dine forældre om at se på andre muligheder, som måske ikke er helt så mange penge, man skal af med. Men det vigtigste er, at dine forældre forstår, at du rigtig godt kunne tænke dig at starte et sted, som de andre også tænker på. :))))))
Håber du finder en løsning snart❤

  • Zebra, Pige, 12 år

Tja det er en tidelig alder at tænke på det. Men min lillebror er kun 11 og han har det på samme måde. Han bekymrer sig også om hvad der skal ske senerer hen selvom der er lang tid til. Måske skulle du tale med dine forældrer om det igen når du går i 9. Ellers er gynasiummet ikke så slemt. Ligenu syndes jeg bare at du skal tænke på skolen, Så kan i tage den til den tid. DIne søskende har også gået i skolen meget længerer Eller kan du altid søge hjælp hos dem ik?

Held og lykke

  • MiniSlehm, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat