Brev

efterskole

Hej jeg er en pige på 14 år og går i 7,

jeg er begyndt at følge mig meget ensom her i corona tiderne og en af grundene til det er at jeg følger ikke rigtig jeg har nogen venner og helder ik en sådan rigtig plads i min klasse

så jeg overvejer at tage på efterskole til næste år men jeg er bange for jeg er for barnlig til det da jeg følger mig meget barnlig,

men samtidig følger jeg mig virkelig klar til efterskole men følger mig bare for lille og er bange for at det ik bliver et så godt år på efterskole nu vor alt et her med corona,

så ville høre om i har nogen gode råd til at blive mindre barnlig og hvad jeg skal vælig

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Vær dig selv! Hvis du er en smule barnlig, hva så, så vær barnlig! Det ville være værre at lade som om du er en anden, på efterskolen bliver man jo ogsåmere selvstændig osv.

  • Ee, Pige, 14 år

Hey. et lille svar fra mig her
Jeg gik selv på efterskole i 8 klasse, og det var helt fantastisk for på en efterskole kan du være dig selv 100%.
og ja du føler dig barnlig lige nu men du udvikler dig meget på en efterskole, mine forældre kunne allerede mærke min mere modenhed efter bare et halvt år.
ingen forventer af dig at du skal være som en 10 klasse når du kun skal til og i 8, bare rolig det kommer.
pointen i mit svar er hvis du føler dig klar så spring ud i det og glæd dig til et helt fantastisk år du aldrig vil glemme med de fedeste oplevelser.

ps: jeg ved godt det er svært i starten med alle de nye mennesker jeg har været igennem det 2 gange nu 8 og 9 men hvis jeg kan klare det kan du også.

fra Mig/ håber du kunne bruge mit svar

  • pigen på 15, Pige, 15 år

Hej jeg kender skam også godt den følelse af at være ensom man føler sig alene og forladt og jeg ved også hvordan det er at man ikke ved hvilken plads man har men jeg var ligesom dig jeg skiftede skole med det samme pga det du føler og nu savner jeg min klasse mer en nogensinde jeg synes du skulle tænke dig rigtig godt om søde held og lykke

  • Josefine, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat