Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Droppe ud af efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej. Jeg gik på efterskole sidste år i 10 klasse, og det var det bedste år i mit liv uden tvivl. Jeg forstår godt hvad du mener med at folk er dømmende.
Jeg tror helt klart en normal 10 klasse er fedt også, men efterskole er selvfølgelig helt unikt. Jeg gik på en lille efterskole, med nogen unikke profilfag. Så folk der kom der var nogen bestemte typer. Folk røg ikke rigtig, tog snus, stoffer eller drak på skolen, og folk var hellere ikke dømmende, der var plads til alle.

Jeg synes du skal prøve at kigge lidt på andre efterskoler rundt omkring. Spørg om du kan få lov at have en samtale med forstanderen omkring hvordan skolen er, og se om du kan aflure hvad det er for nogen folk der går der, om det er nogen du føler du klinger med. der er allerede gået 5 måneder er skoleåret. Så det er ved at være på tide til at lave et valg

  • Anonym, Dreng, 17 år

Hej pige på 16 år.

Jeg kan sgu godt forstå hvorfor du ikke har lyst til at blive på din efterskole når der intet sammenhold er. Jeg vil lige svare på dine spørgsmål:

– Jeg ved at tiende kan være sjov men også et sted med nogle stoffer, og det skal man holde sig fra. Så er det ligemeget om alle er høje man skal HOLDE sig fra det.

– Jeg synes ikke der er et problem i at skifte midt i året. Nogle gange går det bare ikke og så er det som det er.

– Der kan jo komme problemer når man starter så sent men hvis du er åben og mødes med dem i sommerferien (hvis i kan pga cooooroooonnnnaa) så vil jeg sige at det vil gå helt fint.

– Ja, det tror jeg som sagt. Hvis du gør dig umage og engagerer dig.

Som der er skrevet i et andet brev er det vigtigt at du går i gang med at bestemme dig nu.
Held og lykke!

  • Krkeznnd, Dreng, 17 år

Hej pige på 16 år.

Jeg ved det kan være svært at tage sådan beslutninger, men hvis du ikke har det godt der, er der ingen grund til at blive. Så jeg synes 100% du skal flytte efterskole.

  • En anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat