Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alle mine venner er på efterskole

Hej,

Jeg går i 9. klasse og har det lidt svært ved at mange af mine venner som jeg har uden for skolen er taget på efterskole (den samme efterskole).
Det har jeg vidst i et stykke tid, men det rammer mig først nu.

Jeg har det virkelig dårligt med det fordi jeg er bange for at de for nye bedre venner,
og at jeg bare lidt bliver glemt. En anden ting er også at de har det sjovt og danner et fællesskab sammen, imens jeg stadig er på min egen skole.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på det
og om aftenen når jeg skal i seng rammer det mig virkelig.
De to sidste nætter har jeg grædt inden jeg skulle i seng,
og ved ikke helt hvad jeg skal gøre ved det for at nyde resten af min 9 klasse.

Håber ikke at min forklaring var forvirrende.

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej.
Der var en som tog på efterskole fra min klasse, da han kom hjem var det som om han aldrig var taget afsted. Han klikkede stadig med de samme venner som han havde i min klasse. (Han var afsted i 9. Klasse)
Dog kan jeg sagtens forstå dit problem, da jeg lige er gået ud af 9. Klasse og heller ikke håber at min bedste veninde finder nogle andre venner der er bedre end mig. Med tiden har jeg bare fundet ud af at man ikke skal være bange for det. For hvis de finder en der er bedre end dig for dem, så var du jo bare ikke den rigtige. På den anden side så var de så heller ikke de rigtige for dig. Jeg ville forslå du skulle finde dig nogle nye venner – måske også i parallel klasserne hvis du ikke har talt så megte med dem endnu.
Håber du kunne bruge mit råd og at du ved der er mange i samme båd som dig :))

  • Anonym, 16 år

Hvorfor prøver du ikke at være sammen med nogle andre? Selvom de nok ikke er lige så sjove som dine venner uden for skole, tror jeg nok at det skal gå, bare giv det et forsøg!
Du kan sagten havde det sjovt med andre end dem du er tætteste ved. Og du kan jo også næsten altid være sammen med dem uden for din skole og havde det sjovt. Hvis dem uden for skolen ikke kan være sammen med dig kan du jo altid være sammen med nogle andre.
Og jeg tror ikke at de rigtig ville glemme dig. Selvfølgelig ville de få nye venner og det skal du jo også få, ikke? Men I kan jo stadig hænge ud sammen nogle gange. Måske kan du ikke opleve alle de fede ting med dine venner uden for skolen, men det skal nok gå godt med dine nye venner, hvis du får nogen.

Ps. Du kan ikke nyde 9 klasse siden der venter dig en eksamen på slutningen af året!!!

  • Anonym, 13 år

Hej!
Jeg tænkte på, at du kunne aftale at dine venner kunne lave en vlog fx over snapchat. Du kunne også facetime eller skype med dem et par gange om ugen. Eller at i kunne lave en chat, og skrive en gang i mellem hvad i har lavet og hvordan i har det.
Håber at mit råd var okay 🙂

  • Mig, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat