Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

9. Klasse efterskole

Hej jeg skal på efterskole i 9. Klasse,

og jeg vil bare høre angående andres oplevelser

da jeg har hørt mange fortryder det, eller kommer bag ud.

Nu er jeg lidt bange for at have lavet det forkerte valg,

er der nogen der har oplevet som kan hjælpe?

Kh. En person

Genderfluid, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa
Jeg går slev på efterskole i 9. Klasse ligenu. Jeg var også selv bange for om det nu var det rigtige valg jeg havde taget, og om jeg ville få venner.
Men det er det bedste valg jeg noglesinde har taget! En kæmpe succes. Det eneste der er nederen i at være på efterskole i 9 er at man har flere skole-timer end 10 klasserne. Men jeg har på ingen måde fortrudt!

  • Efterskoleelev, Pige, 15 år

Hej med dig!
Jeg slutter snart mit 9. Klasse år på efterskole – og jeg fortryder ikke et eneste sekund af det!
Men jeg kan godt huske hvordan jeg havde det før jeg startede og var især bange for at ikke passe ind, men jeg vidste jeg havde valgt en efterskole med en masse kreative folk der interessede sig for det samme som mig – hvilket hjalp en smule på nervøsiteten og den smule frygt jeg havde. Men jeg vil nu også sige at være nervøs er helt naturligt, plus det kan også hjælpe dig når man kommer fordi alle er nervøse og alle tvivler måske også… Jeg sagde bare til mig selv at jeg ville give efterskolen en måned til at se hvordan det gik og hvis det gik dårligt så flyttede jeg bare fra skolen. Men selvom det kan måske være lidt svært – så tag fat i lærerne på skolen de vil altid hjælpe med at finde en løsning til hvad end man nu går og tumler med <3 ønsker dig et fantastisk efterskoleår og krydser fingre for at det går godt!!

  • Efterskoleelev, Pige, 16 år

Hejsa! Jeg går på nuværende tidspunkt i 9 klasse på efterskole, og nye begyndelser er jo altid lidt svært i starten, det er jo et helt nyt miljø man skal vænne sig til. Det bliver lettere med tiden, og det er rigtig nemt at finde nogen der minder meget om en selv på flere punkter. Husk at du ikke er alene og ingen kender hinanden, i er alle sammen nye 🙂 Jeg fortryder intet og det har været et super godt år for mig, jeg tager sgu 10 klasse på samme efterskole!

  • En person, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat