Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

9. Eller 10. Klasse på efterskole?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg ville tænke over hvad det er der er vigtigt for mig hvis jeg skulle vælge at tage 10. klasse på efterskole. Hvis det eneste der er vigtigt for dig i 9. klasse på skolen er at kaste med karameller ville jeg nok ikke tage 9. klasse. HUSK! Dine forældre vil sikkert være der for dig. Og HUSK! Det haster nu ikke så meget nu hvor du er 12 år.

  • FF, 15 år

Hej pige på 12.
Jeg er 13 år og har selv tænkt meget på det. Min store bror går nu på andet år på den samme efterskole som jeg har tænkt mig at gå på.
Inden han startede snakke han med en ældre mand med mage børn som alle havde fået på dén efterskole, og han sagde at første pr ville handle mest om skole og karakterer end venner og det sociale.
Min storebror går nu i 10. og jeg tror han har det på samme måde.

Hvis du bare skal gå der ét år skal du nok overveje om det skal handle om skole og karakterer (9. Kl) eller det sociale (10. Kl)
Håber du kan bruge mit råd!

  • Hende der også tænker på det., 13 år

Hejsa. Jeg er en pige på 16, og jeg har taget mit efterskoleår her i 10. klasse. Da jeg skulle i 7. klasse skiftede jeg skole, da min egen skole kun gik til 6. klasse. Lige siden 7. klasse forberedte lærerne os på eksamen. Både hvordan den foregik generelt, men også hvordan den foregik på skolen. Jeg tænker at hvis du vælger at tage på efterskole i 9. klasse, skal du til at tage din eksamen et helt andet sted, end det du er vandt til, og du skal forberede dig på helt nye ting, lidt ligesom at starte forfra efter min mening. Det var bl.a også derfor jeg tog efterskole i 10. klasse.

Du siger at det ikke giver mening at tage et ekstra år i skole, men ærligt os 10.klasser lavede ikke en skid, det var ren luksus 😉 For mig var det et år frit inden gym, hvor jeg bare kunne ha et super godt år, med de bedste venner man kunne ønske sig.

Og jeg sværger du får venner for livet, og det bliver det bedste år i dit liv.

Knus

  • Anonymous, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat