Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

14 år på efterskole

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det kommer helt an på hvor moden du er. For som du selv siger er der jo nogen der er en del ældre end dig. Det vil du nok også kunne høre på de ting man taler om osv. Der er jo mange der på vej til at blive voksne. Samtidig udfolder der sig jo også en seksualitet på en efterskole, det var i alt fald min erfaring da jeg gik der. Men hvis du er en moden pige der har mod på livet og på nogen oplevelser synes jeg da bare du skal springe ud i det.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej
Jeg synes sagtens du kan tage på efterskole selvom du ikke er blevet 15 endnu. Jeg gik selv på efterskole i 8. klasse og nu 9. klasse. Da jeg startet var jeg ikke blevet 14 endnu og det samme da jeg startede i 9. var jeg kun 14, men det gør slet ikke noget. Der er andre som måske er yngre end dig. På min efterskole er den yngste 14 og havde fødselsdag i December. Ville også lige sige at jeg mødte min bedste veninde, da jeg gik på efterskole i 8. klasse og hun er altså 3 år ældre end mig. Så alder har virkelig ikke noget at sige. Jeg synes bestemt du skal gøre det, men selvfølgelig kun, hvis du har lyst. Held og lykke det skal nok blive et fedt år, bare husk at være åben.

  • Alt held og lykke fra mig, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat