Brev

Autisme – hvordan foregår det?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

min bror har turisme man er ik helt sig selv men ja lang ventetid. dsv. men hav nogle gode mennesker omkring dig

  • mo, Pige

Hey søde pige
Nu har jeg ikke selv autisme men min bedste veninde som jeg mødte på efterskole er autist og har også angst hun har sagt at det der hjalp hende med skoleglæde var da hun kom på efterskole følte hun sig hjemme og accepteret fra første sekund og hun er stolt af det fordi selvom autisme kan være hårdt og have og tage tid at accepter så er autister så vildt seje i har en virkelig super hukommelse og kan huske små detaljer som folk med autisme nærmest aldrig lægger mærke til og i kan også lære ting på måder som andre ikke lære det samme på og også ofte hurtigere jeg har ikke forstand på ventetid til udredning for autisme og hvordan det forgår da der aldrig har været mistanke om at jeg har det jeg er blevet udredt for ADD/ ADHD men da jeg blev udredt for det var jeg meget lettet fordi jeg fandt ud af der var en grund til alt var som det nu var og jeg fik nogen materialer til at min ADD ikke skulle styre min hverdag håber mit råd kan bruges selvom jeg ikke har autisme

  • H, Pige, 20 år

Hej.
Jeg blev udredt for autisme i 2019, så ventetiden i dag kan jeg nok ikke hjælpe så meget med. Udover, at jeg selvfølgelig har hørt om meget lange ventetider.
Sidste år var jeg også i psykiatrien pga angst. Det tog ca. 4 måneder fra vi tog til lægen til at jeg startede på samtaler i psykiatrien.
Dog ved jeg ikke om ventetiden er en anden, når det er autisme man udredes for.

Jeg havde selv massiv skoleværing og af den grund blev jeg henvist til psykiatrien tilbage i 2019.
Da jeg fik diagnosen, forstod jeg pludselig, hvorfor jeg led af så meget angst. Når man får en diagnose, får man også ofte guidning til, hvordan livet med en diagnose bliver nemmere. Det er selvfølgelig individuelt, men systemet kan pludselig hjælpe på en anden måde, når man har papirer på diagnosen.

Jeg startede i en klasse med færre elever og mere struktur, end man er vant til fra folkeskolen. Det vidste vi fx ikke var nødvendigt, hvis ikke jeg havde fået diagnosen.

Jeg håber mit svar kan bruges.

  • J, Pige, 19 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat