Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed

Hej jeg er en pige på 14 år.

Jeg har brug for hjælp.

Jeg føler mig ENORM trist

og ensom hele tiden

jeg har ikke talt med mine forældre

men har ikke lyst til det.

Jeg tror jeg har adhd og måske angst

men mine forældre lytter ikke.

Hvad gør man i sådan en situation?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej sødeste❤️
Hvor er det flot at du skriver her ind om de svære ting der går dig på. Det er meget modigt af dig. Det var et stort skridt du tog og du bør klappe dig selv på skulderen for det.
Du skal bare vide, at du ikke er den eneste i verden der har det som dig. Ja, alle kender faktisk til følelsen af ensomhed, inklusiv mig.
Det er ikke noget at skamme sig over, selvom at det tit føles sådan.
Ensomhed kan give lavt selvværd, og det er okay at have dårlige dage og triste tanker om sig selv, samt lavt selvværd en gang i mellem, men man er nødt til at huske at sige til sig selv at man er god nok. Jeg siger det bare fordi jeg ved, det kan være svært at holde sit selvværd oppe når man er ensom, men vi har alle prøvet det❤️
Når du er ensom er det vigtigt at du taler med nogen. Ensomhed skyldes en mangel på kommunikation og kontakt mellem mennesker. Når du er i et miljø, hvor du føler dig ensom, er det fordi du føler at der ikke er nogen i rummet som “rigtigt kender dig.” Dette behøver ikke nødvendigvis forkomme hvis man ikke har nogen venner. Man kan sagtens have en masse venner og stadig føle sig ensom. I dette tilfælde, skyldes det måske at man har nogle problemer man holder inde i dig selv uden at dele det med nogen. Så står man alene med problemerne hvilket er rigtig hårdt. Ikke bare fordi man har meget på sine skuldre, men også fordi det fører til ensomhed at stå helt alene med alting.

Jeg synes derfor, at du som det første bør tale med nogen om din ensomhed. Det kunne være hvem som helst du er tryg med. Jeg har selv gjort det med min lærer, fordi jeg havde det svært i min klasse og ikke havde venner i klassen, og du kunne eventuelt også tale med din lærer? Jeg ved godt du ikke vil tale med dine forældre om det, men det synes jeg virkelig du burde gøre. Dine forældre bør nemlig være din tætteste støttepæl.

Jeg ved godt dette svar ikke var det mest brugbare, men jeg håber alligevel du kunne bruge det til noget. Jeg håber kun på det bedste for dig. Jeg tror på dig❤️

  • Mig, Pige, 18 år

Hej pige.
Du kan måske gå til en lærer på skolen og snakke. Eller du kan gå til nogle jævnaldrende og tale med dem om at du er ensom. Du kan gå til en læge der kan hjælpe dig med at finde ud af om du har ADHD. Du er ikke alene.
Hilsen en på 11 år

  • Anonym, 11 år

Hej søde. Så modigt af dig at række ud herinde! Er så utrolig stolt.
Vi alle har vores tider, tro mig. Jeg har oplevet det og det har mine søskende og veninder også, det er skam helt normalt. Men selvfølgelig er det mega svært til tider. Det jeg har gjort da jeg følte mig ensom var, at få nogle hobbyer eller et arbejde eller noget, hvor man kan komme ud og få motion eller socialisering. Måske det ville kunne hjælpe dig? Hvis ikke vil jeg stærkt råde dig til at gå til en anden voksen, eventuelt en som har tavshedspligt (En præst eller en lære for eksempel).
De ville måske kunne hjælpe dig, nu hvor de kender lidt mere til din situation.
Du ønskes alt held og lykke i verden❤️

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også teste, om du kender til myterne om diagnoser, læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat