Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min ven har angst

Hej.

Min ven har angst,

hun græder tit i skolen og går glip af mange timer.

Har prøvet at hjælpe hende, tage i klub med hende og sådan.

Ved godt det ikke rigtigt er mit ansvar,

men bliver nogle gange lidt ked af det, fordi hun har det svært.

Nogle gode råd til hvad jeg kan gøre som veninde?

Selvom de voksne skal hjælpe.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Man har brug for ro og omsorg det kan du hjælpe hende med. Angst er noget man skal have hjælp med, så derfor vil jeg råde dig til at sige det til skole psykologen.

  • Maja, Pige, 13 år

Hej du.
For det første vil jeg sige at du er en fantastisk veninde! Jeg har selv haft en frygtelig angst hvor det endte med at jeg ikke var i skole i 2 måneder så jeg ved hvordan det er. For mig var det vigtigste at mine veninder fortsatte med at være ligsom inden angsten og at de lavede ture til f.sk biografen, picnics og andre udflugter. Det var dejligt at komme ud for man har det med at isolere sig når man har angst.

  • Jskdvv, Pige, 15 år

Fuck hvor er du bare en fantastik veninde, du skal virkelig klappe dig selv på skulderen. det lyder så dumt når man siger det, med det skal du. jeg døjer selv med angst lige nu, og det er mega svært fordi at de veninder jeg har haft har givet op på mig. du skal ikke kunne være alt for hende og du skal ikke hjælpe hende med alt, du skal bare være det hvis hun får brug for det. angst kan også være super svært for dem der står på sidelinjen og ikke kan gøre så meget, for det kan man ikke hvis det ikke er fordi man er uddannet indenfor emnet. det vigtigste er helt sikkert og være der, og hjælpe dem med at huske at det ikke er for altid, tingene bliver bedre.

  • Caro, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat