Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Autisme

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14 år jeg er også en pige på 15 med en autisme
Jeg synes du skal snakke med dine forældre om det da de kan se det ude fra
Det er også godt at siger det til dine forældre så de kan vide det også måske tage dig med til lægen for at tage tests

  • Em, Pige, 15 år

Hej
Jeg er en pige på 16 og har lige fået en autisme diagnose, mere præcist aspergers her sidste måned
Jeg syntes du skal fortælle dine forældre at du har en mistanke om at du har autisme og derfra se om i kan få dig udredt
Det er rigtig svært at blive udredt og der er lang ventetid så det vigtigste er at i finder metoder så at livet ikke bliver så svært for dig hvis du har autisme
Mega sejt at du søger hjælp, en diagnose kan virkelig gøre meget hjælp 😊 specielt i fremtiden også med uddannelse, job osv

  • T, Pige, 16 år

Halløj! Jeg skal snart udredes (for anden gang) for autisme. Første gang fik jeg ikke en diagnose fordi de ikke så nogen grund til det på daværende tidspunkt, men ak, ting ændrer sig. Når du er under 15 skal dine forældre være med til lægelige ting og sager, hvilket er vejen frem til en diagnose.

Hvis du beslutter dig for at snakke med dem ville jeg foreslå, at du har autisme symptomer fra danske kilder klar. Jeg har erfaret at danske forældre stoler mest på danske kilder. Derudover kan det også være en god idé at snakke med en psykolog, især hvis du allerede har en, da de højst sandsynligt vil kunne hjælpe med strategi og insider viden fra psykiatrien og alt muligt andet dejligt. Ud fra hvad jeg ved er det kun din egen læge der kan henvise dig til psykiatrien (hvilket de ikke altid vil), og udover det så har psykiatrien også absurd lange ventetider.

Som T også nævner, så kan en diagnose mest af alt hjælpe dig i institutionsmiljøer, så som uddannelse og job osv., så indtil du får den er det bedst bare at finde ud af hvad der virker for dig mht hvordan dig og din familie planlægger ferier og sådan noget, samt ting i hverdagen der gør tilværelsen lidt nemmere.

Sidst men ikke mindst så er autistiske venner med semi-samme interesser noget af det bedste du kan gøre for dig selv, også hvis det er online. Mange siger at folk med adhd også er nice når man er autist (hvilket jeg kun kan være enig i) men autist venner er altså bare 👌👌👌

Kæmpe held og lykke!! Det blev lidt langt lol, sorry

  • S, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat