Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Autisme…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis dine venner og kærste ikke kan acceptere det er de ikke værd at være venner/kærste med. Måske ved de ikke helt hvad det er og hører de måske kogen store bræen sige autist som et dårligt ord (fordi de er mega onde), men hvis de måske for lidt at vide om det kan det være de bedre kan forstå og acceptere. Og husk du jo stadig er præcis den samme, nu ved du det bare❤️ Mind dem på det!

  • Det skal nok gå!, Pige, 14 år

Hej, jeg har også autisme. Jeg har faktisk ikke et stort problem med det. Jeg syntes at du skal snakke med din psykolog og dine forældre om at fortælle om autisme for din klasse og forklare hvordan du har det. Jeg er selv i gang med det! PS folk stopper som regel med at bruge ordet autist som skilsord når at de kender en der har det.

  • Bjørk, Nonbinary, 11 år

Hejsa

Min søster og to af mine klasse kammerater har autisme. Og folk har ingen ide om hvor meget jeg hader folk der bruger som et skældsord. Det er en “sygdom” ikke et ord som du ved nok hvad. Tal med dine forældre om hvad du føler og hvordan du har det. Der efter tal med med din lærer om dit problem. Få eventuelt din læren til at sige til din klasse. Enten kan du være der eller ik. Men bare roligt det skal nok blive fint.

Et andet tip kan være at få din lærer til at tale med din klasse når du ikke er der om at du ikke kan lide at de bruger ordet autisme som skældsord

Venlig Hilsen Mig

  • Keglen, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat