Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ADHD udredning

Hej
Jeg er en dreng på 12 år

Jeg skal til udredning fordi mine forældre tror jeg har ADHD, men mine symptomer er først startet da jeg var 11, så jeg tror ikke det er

ADHD, hvad kan det så være?

Jeg ville bare gerne spørge hvordan sådan en udredning foregår?

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng 12 år, jeg er også også i gang med et udrednings forløb, dog ikke ADHD, men autisme. Jeg vil anbefale at du du snakker med dine forældre om hvis der er noget som bekymrer dig ellers synes jeg du skulle gå ind og kigge på “ADHD Forengen”. Det kan få noget at vidde om hvad ADHD er, hvordan det er at leve med ADHD, behandling og strategier, og hvordan diagnosen bliver stillet.

https://adhd.dk/

Hvis du holder musen over “ADHD”, så under “Diagnose og ADHD” står der “ADHD-diagnose Børn”. Den vil fortælle dig hvordan de stiller diagnosen.

Håber at jeg kunne hjælpe lidt 😃

  • Anonym, Pige, 13 år

Kære dreng på 12 år

Hvor er det stærk at du skriver herind. Det er en svær situation du er havnet i.
Dine forældre har en mistanke om at du har ADHD. ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder (Opmærksomheds forstyrrelse Hyperaktivitet), hvilket er en meget normal diagnose blandt børn i dag – derfor skal du heller ikke se det som et tabu.

Du skriver, i dit brev, at dine symptomer først er startet efter du er fyldt 11 år, hvilket er atypisk i forhold til, at de fleste børn med ADHD i dag, har haft diagnosen siden at de var langt mindre – dermed ikke sagt at det ikke kunne være det.

Hvis du er bekymret for at du har ADHD så synes jeg at du skal læse lidt op på det derhjemme:
https://adhd.dk/om-adhd/

ADHD er en koncentrationsbesværende diagnose, ligesom den lignende diagnose ADD.

Jeg håber at du kunne bruge svaret til noget. Hvis du har yderligere spørgsmål er du velkommen til at skrive herind igen…

Kærlig Hilsen
En Hjælpende Hånd

  • Magnus, Dreng, 14 år

Hej, jeg har selv ADHD og udredningen er ikke slem. Det der sker er at man snakker med nogle psykiatere og psykologer de er søde og rare. Der er ikke noget at være bange for eller nervøs for. Jeg startede selv forløbet i 2016. Jeg er på medicin, hvilket gør at jeg stadig kommer hos dem fordi de holder øje med min medicin og vægt og højde.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat