Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg vil så gerne varme min Depression ramte veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

I er mega hensynsfulde. Efter som jeg har haft depression ved jeg hvad der skal til. Prøv at invitere hende til en sleepover. Og så kan i snakke med hende om hvordan hun har det eller hvorfor hun har det så svært. Nu kender jeg jo ikke jeres veninde men det eneste jeg havde løste til at have nogen gode veninder at snakke med. Men det havde jeg ikke. Så bagefter prøv at lave noget der gør hende glad. Som fx. at bage eller se en film. Håber at hun får det bedre. Tak for at være sådan nogle gode veninder <3

  • Anonyme støvsuger, Pige, 12 år

Hvor er i simpelthen så søde!

Det er forskelligt hvad folk har brug for, når de står i sådan en nederen situation som at have en depression. Fordi det er forskelligt, er der ligesom ingen som konkret kan svarer på, hvad hun helt specifikt har brug for udover hende selv.

Tilgængel er der nogle fællestræk som går igen.

Hvad jeg tænker er vigtigst for jeres veninde, er at vide i holder af hende og vil hende det bedste. I kunne f.eks. skrive nogle små beskeder i et lille fælles brev eksempler kunne være: “Vi holder så meget af dig, og vi er glad for du fortæller os hvordan du har det”, “Du er den bedste veninde man kunne tænke sig”.

At være i hendes selvskab og få hende ud af sengen kan også gøre meget. Fokuser derved også mere på at lytte end at svarer på hendes udmældninger. For det meste har folk bare brug for, at komme ud med der inderste tanker, også bare have nogle der lytter til dem. Det er derfor ikke nødvendigvis har din/jeres veninde har brug for råd, eller decideret svar på hvad de kommer med. Fokuser også på ikke at undermeninere hendes føelser ved at sammenligne det med noget, som i eller en bekendt har oplevet.

Alt i alt har i en dejlig tanke, og hvor er i nogle gode veninder 😀

  • Anonym, Dreng, 20 år

Mega heldig hun har jer!
I kan evt bare invitere hende over og lave noget hyggeligt sammen, feks, se film, lave negle, spille spil og snakke.
Men åh i skal passe på med at have melidenhed med hende. Jo man skal selvfølgelig kunne snakke om tingene men hun kan nemt føle i kun vil være sammen med hende fordi i syntes det er synd for hende.
Hvis i bare er søde og rare og invitere hende med altid så kan i ikke gøre mere. Men husk, jeres veninde vil nok afvise jer en del og jeres invitationer. Men det er ikke end betydning med at hun ikke hsr lyst, altid inviter hende med ligemeget hvor mange gange hun afviser jer.
Det kan hurtig ende ud i den der “vi inviterede dig ikke fordi vi troede du ville sige nej”

I gør det så godt det er jeg sikker på, bsre bliv ved med det❤️

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du en diagnose?

Har du svært ved at følge med i skolen? Forstår dine klassekammerater dig ikke? Har du svært ved at få venner? Har du mange konflikter eller føler du dig ensom?

At leve med en diagnose kan føles svært. Andre børn og unge fortæller, at de føler sig anderledes og har svært ved at passe ind. Det kan derfor være en stor hjælp at få talt med nogen, og få hjælp til hverdagen, så den passer til dine behov.

Klik dig videre her og få hjælp til, hvordan du kan bede om hjælp og fortælle det til din klasse. Du kan også læse andres fortællinger eller få gode råd til hverdagen og hvordan man får nye venner.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat