Gratis

anonymt

24/7

Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

nye venindeforhold

Jeg synes det har været svært at vende tilbage til skole her efter corona.

Før corona havde jeg en god veninde.

Vi ku snakke om mange ting og vi gik på toilet sammen i skolen

og så får man jo også et megatæt forhold.

Jeg har så ikke set meget til hende mens vi var sendt hjem

og nu vi er kommet tilbage ser hun næsten ikk til min side.

Jeg har spurt et par gange om hun vil med på toilet

men hun har bare sagt ikke lige nu.

Har spurt hvad der er i vejen men hun sir bare ikk noget.

Men tror hun har været meget sammen med en pige fra paralel.

Nu snakker de sammen hele tiden og hvis hun siger hey, jeg skal lige sk…., går du ikk lige med?

Så springer min veninde straks op og går med hende på toilet.

Det gør virklig ondt indeni og se det

for jeg tænker bare er hun så meget pænere end mig og alting?

Har i oplevet noget gå i stykker under corona? Skal jeg opgi hende?

Jeg har prøvet og snakke og skrive til hende men det hjælper ikk.

Skal jeg prøve og finde en anden og gå på toilet med,

det betyder meget for mig?

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige.
Ja, jeg havde en BFF som nu har en ny BFF.
Det lyder som om din veninde ikke lytter til dig?
Hvis det var mig ville jeg spørge en af de andre. Det kan både få dig til at få en ny veninde og måske føler din gamle veninde det samme som du gør nu.

Udseende er ikke af stor betydning i et venskab. Det er det indre der tæller.

Håber jeg kunne hjælpe dig!😊

  • 😊😊😊, Pige, 14 år

Jeg er en 11 årig pige og vil gerne fortælle dig at det er ikke dig der er noget galt med for alle skifter venner måske for i aldrig det samme venskab igen men du finder en ny at gå på toilettet med så det er ok at være ked af det men du skal nok få en ny BFF.

  • Hilsen pigen der gerne vil hjælpe, Pige, 11 år

Altsåå. Ved din veninde hvordan du føler? Var det derfor du ville ud på toilettet og tale med hende om det? Altså. Hvad præcist du skal gøre, er op til dig. Men jeg anbefaler at du taler med en lærer eller forældre om det. Du kunne også tale med den anden BFF om det. Det er ikke noget du skal holde for dig selv. Ellers. Hvis der så er en anden person der kunne være noget, ka hun blive din BFF og din anden veninde kan bare være ven. Jeg ved godt det ikke er så nemt som det lyder. Så jeg vil nok anbefale at du taler med nogle du stoler på om det. Held og lykke!

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat