Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Yellow

Heej, jeg har dummet mig stort.

 

Jeg har haft nogle profiler på den her app yellow. Og jeg har så lagt nogle dumme billeder ud og de bliver aldrig slettet, og en masse mennesker har dem.

 

Ved ik hvad jeg skal gøre, hvis mine forældre så det ville de blive Fkn sure! Er bange for de ender på Google, fb, insta osv. Jeg er pisse bange.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej Pige 12 år
Nu kender jeg godt appen Yellow.
Jeg kan godt se det er en træls situration du er kommet i.
Jeg vil forslå at du sletter de billeder som du har derinde, og derefter deaktiverer din konto, og slet appen.
Når du har gjort det, så efter min mening. Så sig det til dine forældre. Selvom man er bange for de er sure, så vil de stadig være der for at støtte dig. De kan nemt blive lidt skuffet, men det vil til gengæld også gøre alt hvad der står i deres magt for at de billeder bliver fjernet.
Billeder på nettet KAN være meget farlige, så husk aldrig at ligge et billede op – som man kan have en mistanke om man vil komme til at fortryde.

  • Dreng som er 15 år, Dreng, 15 år

Jeg synes, at du skal snakke med dine forældre om det. For det bliver for meget at gå med selv. Det er nok ikke fedeste at skulle sige til sine forældre, og det bliver nok også rigtig svært at få sagt. Men jeg tror at de bliver glade for ,at du fortæller dem der, måske bliver de lidt skuffet og måske også lidt sure i starten. Men jeg tænker, at du betyder alt for dem, og derfor vil de gøre alt for at hjælpe dig. De vil nok også kunne gøre lidt mere, end hvad du selv vil kunne gøre.
Men det bliver nok svært at få sagt, måske vil det være nemmere at skrive.
Men det er godt nok en dum situation du er, og jeg kan godt forstår, at du er bange. Jeg håber virkelig at det går, og at de billeder bliver slettet.
(Og som der er blevet skrevet så slet dine billeder og profiler og afinstallere appen.)

  • Anonymous, 15 år

Hej pige på 12 år, jeg kan let relatere til din situation da jeg selv har været i en lign. situation.

Det jeg helt klart vil råde dig til at gøre er, at spille “ligeglad” som om det slet ikke rør dig at der er folk der har dette/disse billeder. Jeg ved godt det ikke er let, men jeg ved at jeg gjorde det modsatte og det førte ikke ligefrem mig i den rigtige retning.

Dem med ikke at sige det til dine forældre, fordi du er bange for at de bliver sure, tror jeg ikke du skal være så bange for. Du skal huske på, at de selv har været børn/tennagere, og de overhovedet heller ikke har være hundrede procent perfekte. De har gjort nogle ting som de også fortryder.
Men anyways, hvis ikke du vil fortælle det til dine forældre, ville jeg stærkt råde dig enten til at ringe ind på børnetelefonen, så du fysisk kan snakke med en. Men hvis ikke du har lyst til det, synes jeg du skal snakke med en du ved du kan stole 100% på, og det skal ikke være en veninde eller en ven fordi du “kun” er 12, og venskaber i den alder let kan gå i stykker og så kan det komme op igen – Jeg har selv personlig meget erfaring på det punkt. Det skal enten være et familiemedlem, et kæledyr (ved det lyder mærkeligt, men det hjælper virkelig at få det ud, ligemeget til hvem det er) eller dig selv.

Da jeg var i den lignende situation snakkede jeg med min mor om det, og ikke med min far da jeg synes det er meget personligt. Men det er meget af personlige præferencer.

Hilsen mig – håber der var en ting eller to du kunne bruge til noget. 🙂
Håber det kommer til at gå godt.

  • Help is on its way, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat