Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svært at sige det til mor

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej.

Mit bedste råd ville nok være: prøv at snakke med din mor om det, om at du har svært ved at snakke med hende om ting. Måske vis hende dette brev hvis det er nemmere? I dit brev skriver du ikke noget om hvordan din mor reagere når du siger noget til hende, så jeg regner ikke med det er det der er problemet. Hvis ikke du vil snakke med din mor om det kunne du måske snakke med andre om det som fx. andre i familien, venner, lærer eller nogle helt andre. En ide kunne måske også være at starte med at finde ud af hvorfor du har svært ved at sige ting til din mor? Og så derfra tænke på om du kunne ændre dette? Er det fordi du er bange for hvordan hun reagere? Eller er det tanken om at hun skal vide det? Og hvis hun siger nej eller ikke er enig i noget du gerne ville kan i måske finde et kompromis?

Håber det kunne hjælpe dig bare lidt.

Ha det godt❤️

  • 🌱, Pige, 14 år

Hej, Jeg vil starte med at sige at du på ingen måde skal være sur på dig selv over det, jeg havde/har det selv svært med at sige sådan nogle ting til min mor og det har jeg haft længe og det er super normalt. Men mit bedst råd er bare at få det overstået, måske start med de små ting som fx. du gerne vil gå med mascara eller spørg om hun vil købe dig en pakke skraber. eller hvis du ved hun vil reagere hårdt på det så snak med hende om hendes reaktion på tingende og hvordan det for dig til at have det. Og så vil jeg næsten love dig at det bliver nemmere med tiden.

  • M, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat