Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Veninde med flyskræk

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej 🙂

Er en dreng på 13 og har/ har stadig, flyskræk. Dog går jeg meget op i flyvere, og RC stuff.. Men har hørt en lille fugl synge om at det virker og komme ind og overvære en pilot træne, i en fly simulator.. Hvis du ikke ved hvad sådan en er, så kan du slå det op eller evt stille mig spørgsmål her. Det som du kan når du står og kigger i en simulator, er at du kan se, hvor godt piloterne arbejder sammen, og hvor sikkert det går 🙂 Og husk at sig til hinde at der er ikke noget med at se, NGC “Undersøgelser af Flystyrt” eller bare se videoer med flystyrt eller nødlandinger. Når jeg flyver, prøver jeg og læse, eller evt se en film.
Håber i finder ud af det.

  • Valdemar, Dreng, 13 år

Hej
Jeg synes ikke, at du skal gøre det helt store.
Uanset hvor bange din veninde er for at flyve, kommer hun helt sikkert med. Jeg tænker, at når det er en tur, hvor i skal ud og flyve, så er det nok lidt federe steder og ikke steder som fx Bornholm eller Skagen, (eller hvad..?)
Det er ikke fordi du skal være ligeglad, men det er ikke dit ansvar, og skal få hende med, det er din lærers! Og som regel når man skal på tur med skolen eller lignede, så skal de vide noget om vært elev, altså fx medicin forbrug.

Rigtig god tur:-)
Hilsen Pige 15 år

  • Anonymous, 15 år

Hejsa….. Det lyder ikke rart for din veninde, det vil da være meget træls hvis hun ikke kom med. Det gode råd jeg ville give er at hun skal nok ikke sidde ved vinduet så hun kan se hvor langt der er ned, det kan også være der er piller for flyskræk, der ved jeg ikke om der er. I kan tage nogle små spil med i kan spille fx Uno og almindelig kort så i kan sidde og spille. Få også tiden til at gå med at læse. Det vil være en god ide og snakke om nogle rare ting som ikke bekymre en og gør en nevøs osv… Håber du kunne bruge hjælpen.

  • sofiepigen13, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat