Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ved ikke hvad jeg skal kalde det her..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej ven,
du lyder som sådan en god ven! det gør han bare ikke. hvis han skal sidde og være trist indtil du gør noget du ikke har lyst til, er han ikke en ven. han presser dig, uden du ved det.
jeg forstår godt det er svært at snakke om. det er derfor det er så vigtigt at du snakker om det.
hvis du siger fra nu overfor ham, kan det være det ligge sig på ham til en anden gang.

det han gør er ikke okay. det er faktisk meget manipulerende.
folk burde aldrig have brug for dig, de burde have lyst til at være sammen med dig.
og hvis folk så begynder at have brug for dig, er det en rigtig god grund til at forlade det venskab/forhold. du er ikke ansvarlig for nogen andres glæde og lykke. kun for din egen.

selvom det er svært, er du nødt til at sige fra. at du ikke har lyst til det her. hvis han så begynder at være trist er det hans ansvar, for alt du gjorde var at sige fra, hvilket du har 1000 gange mere ret til.

Jeg håber virkelig at du får det bedre med din depression. du fortjener meget bedre ♡

Kh Æble

  • Æble, Pige, 12 år

Hej pige på 14

Det lyder da bestemt ikke rart og kan godt forstå du ikke vil gøre ham ked af det, du lyder sgu som en god og fornuftig pige og bestemt en god ven/veninde!

Det klart at du måske får dårlig samvittighed, fordi han har et crush på dig, derfor vil du ikke gøre ham ked af det osv, men derfor er det stadigvæk ikke okay at han rager på dig. Det skal du skam heller ikke finde dig i. Du skal ikke lade din dårlig samvittighed overskride dine grænser.

Jeg synes du skal fortælle ham på en pæn og ordentlig måde at du ikke bryder dig om de ting han gør, og at du ikke ønsker at dyrke sex med ham.

Hvis han så ikke vil accepterer det, så er det hans problem ikke dit, derfor skal du bare lade det ligge der. Men, hvis han så på nogen måder tvinger dig til sex, så vil jeg anbefale dig at du tager en snak med dine forældre om det, så skal de nok tage hånd om det og få det stoppet.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14, Pige, 14 år

Jeg er heller ikke sikker på du gør ham en tjeneste ved at la ham gøre det. Ved at la ham tag dig på din bare røv inviterer du på en måde til en seksuel handling og gir ham håb om at du vil noget med ham. Og det vil du jo ikke. Synes du skal fortælle ham at du gerne vil være ven med ham men ikke kæreste. synes også du skal holde op med at ligge i ske med ham for det er jo i grunden også oplæg til en seksuel handling. Tror det er bedst for jer begge to hvis I får helt rene linjer. Knus.

  • Cherry Red, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat