Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Usikker og bange

Kære børnetelefon

Jeg er en pige på 13

og jeg er hele tiden

usikker og nervøs for

hvis nu der er nogen

som ikke bryder sig om mig.

Hvis jeg skriver en besked til nogen

og de ikke svarer

er jeg bange for

de ikke kan lig mig.

Jeg hved ikke

hvordan jeg slapper af igen

og bare er mig selv

Hilsen en pige på 13

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Kender dine følelser. Havde præcis de samme for et par år siden. Det er helt normalt at være usikker på sig selv og måske have problemer med selvtilliden, især i din alder hvor man begynder at tænke lidt mere over tingene. Man kan ikke gøre særlig meget ved det desværre. Udover at øve sig. Øve sig i at sige noget højt hvis man har noget på hjerte. Sende beskeden selvom man er usikker på om det lød rigtigt. Fylde lidt selvom man føler man skal passe ind i en kasse. det tager tid men det er det værd.

Der er også nogle tanker man kan øve sig i at tænke i forskellige situationer. Fx at dine venner ikke kommer til at kunne huske den her samtale om to dage. Det er ikke noget der vil sidde fast i deres hjerner som de vil dømme dig for til evig tid. En dag vil man kigge tilbage på sin barndom og ikke tænke synderligt meget over det du tænker over nu.

Husk at du ikke skal skamme dig over at være dig. Man er ikke fuldt udviklet før man er omkring 25. Det vil sige at du er igang med at udvikle dig og din identitet er ikke sat fast endnu. Om et år elelr to er du sikkert en helt anden person og du har måske fået nye venner. Det samme for alle andre. Så ingen kan rigtig dømme dig for den du er nu da i alle er igang med at udvikle jer.

ved ikke om det hjalp men håber du kan bruge noget af det jeg sagde. Og håber du kan slappe mere af omkring andre og hvile i dig selv meget snart <3

  • anonym, Pige, 15 år

Hej med dig

Det er bare tanker, og det er slet ikke sikkert at de altid er sande!
Hvad er det der får dig til at tænke det?
Sker der noget derhjemme du ikke er så glad for?
Bliver du nemt holdt udenfor?
Har du ikke så nemt adgang til nye venner?

Det er faktisk rigtig godt at du skrive herind til børnetelefonen, for vi er sådan nogle venner, som vi slet ikke kender!

Og husk, bare fordi at folk ikke altid svare på dine beskeder, betyder det ikke nødvendigvis at de ikke bryder sig om dig!
Det kan være at de ikke har tid til at svare, eller telefonen er død.

Vi er her for dig😘

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej pige! Jeg kender følelsen. Jeg har selv haft det meget sådan på det seneste. Der skulle intet til, før jeg følte folk hadede mig og at folk ikke kunne lide mig.
Det eneste jeg kan sige er at mange af de ting vi tror folk føler om os, faktisk ikke er ægte. I virkeligheden er folk ligeglade med hvordan du er, for folk tænker kun på sig selv. Det handler om at sige: “Pyt!”

  • Personen uden personlighed, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat