Brev

Utryghed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey

For det første skal du slet slet ikke være bange for folks tanker. Når du bliver ældre kommer du også til at være ligeglad med hvad folk synes om dig og hvad de tænker.

For det andet så synes jeg du skal snakke med nogen om det, som du selv skriver.
Dine forældre ønsker dig jo det bedste, og ligemeget hvad du gør vil de hjælpe dig.

Og jeg tror heller ikke de vil have du skal føle dig utryg på skolen! For det skal du ikke.

Og hvis det ikke hjælper at snakke med nogen om det eller du bare vil gøre noget (selv) for at få det til at stoppe, så svar ham igen. Tænk på noget dårligt om ham eller noget han har gjordt, eller kom noget klogt så han ikke skal tro han bare kan sige hvad han har lyst til, til dig.

Hvis du viser hvem du er, og viser at du bare ikke er en pige der skal blive kald “luder” på gangene. Så skal han nok holde kæft.

  • N, Pige, 15 år

Hejsa
Jeg synes du skal sige det til nogen.
Det er ikke okay at du bliver behandlet sådan, og selvom det kan være svært at tale om, er det alligevel vigtigt.
Hvis du ikke har lyst til at blande dine forældre ind i det, kan du jo også tale med en lærer. Så kan du lade læreren om at tale med drengens lærer og dine forældre.
Men du skal ikke være bange for at sige det til en forælder. Jeg har prøvet noget lignende og min far kontaktede “mobberens” mor. Derefter stoppede drilleriet.
Jeg håber jeg kunne hjælpe lidt

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 13 år
Er selv blevet mobbet en del da jeg gik i 0 til 1 klasse så ved en del om hvordan det føles når folk kalder dig ting næste gang han siger det så prøv og spørg ham om han ved hvad det betyder for det betyder en der tjener penge på sex hvis det stadig ikke hjælper at sige sådan og du ikke føler dig tryg ved at sige det til dine forældre så sig det til nogle du virkelig stoler på evt. dine venner bare så nogle har mulighed for at hjælpe dig du skal på ingen måde være bange for at gå rundt på skolen folk som ham gør jo ikke noget de siger det kun for at føle sig seje og se en reaktion fra dig så hvis han siger det så bare gå lige forbi og enorer ham

  • Prøver bare at hjælpe, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat