Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

urationel frygt for kræft

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Måske skulle du prøve at snakke med dine forældre eller en god ven eller lærer om det? Måske kender du en, der er læge og som kan fortælle dig lidt om det?

Håber jeg kunne hjælpe:)

  • Emmelie, Pige, 13 år

Hva så der makker.

Jeg har selv gået igennem det stage af mit liv hvor jeg var hunderad for kræft.

Der er nogle forskellige ting du kan gøre, du kan snakke med dine forældre om det, eller hvis du ikke tør kan du altid snakke med din læge.

Det vigtigste er at du ikke skriver dine symptomer op på nettet, nettet er lavet til at være overdreven, med feks hvis du skrev du havde mavesmerter tror nettet det er kræft, så jeg vil anbefale ikke at kigge dine symptomer på nettet
medmindre det er så pinligt at sige det til dine forældre.

Desuden sagde det at det var normalt at have sådan en knude i din alder, men min bedste ide er at snakke med dine forældre om det

Hav en god dag

  • Sch, Dreng, 15 år

det er virkelig ubehageligt at være i sådan en situration, hvor man bliver så bange for om man er syg, at man søger rundt på nettet om alverdens symptomer. nettet kan meget, og kan også bilde en ind at man er syg og døden nær pga. det mindste.
det du ikke skal gøre er at blive bange for noget som kan stå på en sketchy side på nettet, fordi der er stor chance for at det er fake.

du kunne først snakke med fx. en god ven om det, eller hvis i har en sundhedsplejerske på din skole kunne du også snakke med dem, eller en anden voksen, som jeg er sikker på gerne vil hjælpe.
du ved at du altid kan snakke med din læge, og der er intet pinligt/dumt du kan spørge om hos dem, de vil altid gøre deres bedste for at hjælpe dig.
det kan godt være hårdt nogle gange at tage til lægen med noget, det har jeg også prøvet, jeg var så bange for om jeg havde depression, angst eller problemer med lungerne og hjertet, at jeg endte med at tage til lægen. det der kan stoppe en er at det lyder så alvorligt, på en måde, at man skal til ‘lægen og blive undersøgt’ og det kan få en til og tænke alt for meget, man får for meget tid til og komme op med alverdens diagnoser.

sig det til en du stoler på først, og spørg om de ikke kunne hjælpe med at fortælle det videre, også skal det nok gå, hvis du ikke bekymrer dig for meget.

håber det ku’ hjælpe.

  • pige, 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat