Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad er der i min mund?

Hej det ikke et så slemt problem

men jeg har kigget mig selv i munden

og kan se at inderst er der en slags hvid sten

der prikker lidt ud

Det gør mig skide nervøs at kigge på

(ved ikke hvorfor) men skal helst have det væk

Jeg tror det er spytsten og har søgt lidt på

hvad det gør og det gjorder det vare værer

Hvad er det og kan jeg få det væk?

14 år
Svar fra andre

Børn

Hej, jeg har også haft det engang, det lyder tydeligt at det er en spytsten. Jeg var også selv meget bekymrede, men tandlægen sagde til mig jeg skulle spise meget surt, altså f.x surt slik. Det hjælper åbenbart og så tygge det på det sted hvor du har spystenen i din mund. Og hvis det ikke virker så ordner tandlægen det, de bedøver dig og får den væk. Men det går altid væk hvis man spiser sur, og det virkede også for mig.

  • Anonym, Pige, 14 år

Jeg kan godt forstå du er bange, men lige meget hvad der sker kommer du til at være okay. Det værste der kan ske er du skal til lægen og skal få fikset et par ting, men det skal nok gå. Jeg synes du skal tale med din mor og/eller får om det, og spørge om de kan ringe til tandlægen om det. Så er det hele nærmest ude af dine hænder:)

  • Anonym, Pige, 14 år

hey jeg ved præcis hvad du snakker om jeg har oplevet præcis det samme søde.
det er mandelpropper. det er noget gammelt med eller sådan noget der sætter sig i finde mandler og hvis du prober dem med en vatpind kommer de ud og jeg har det samme jeg prober dem cirka hver uge.
ik hver bange det er slet ikke farligt.
❤️
jeg er 100% sikker på det er det

  • ❤️, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat