Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

tør ikke spørge mine venner om vi skal være sammen efter skole?

hej

jeg er en pige på 13 og har ret svært ved at spørge mine venner

om vi skal f.x være sammen i weekenden eller efter skole,

da jeg er bange for de synes jeg er underlig eller bare ikke kan lide mig,

det er også nogle gange svært at arrangere pga at de fleste af mine venner går på en anden skole?

hvordan skal jeg spørge?

hilsen pige på 13.

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hey du!

Kast dig ud i det. Hvis du får et nej så spørg en anden hvis du får et ja så skynd dig at skriv/spørg tid og sted.

Håber det kan Bruges❤️KH -mig

  • -mig, Pige, 11 år

de synes sikkert ikke du er underlig. alle spørger jo hinanden. hvis de synes at du er underkig er det dem der er underlige. bare gør det. ellers så spørger de dig. efter du har spurgt så sker det bare. så skal i lige pluslig også være sammen på mandag, onsdag, fredag og lørdag. håber det hjalp

  • misser, Pige, 11 år

Hej med dig <3
Jeg kender det godt. Jeg går i niende klasse og vi har et meget godt sammenhold i klassen. Derfor kan alle pigerne og jeg snakke sammen og hygge sig sammen. Jeg har bare haft svært ved at spørge nogen af dem om de ville hænge ud, for det ville ikke undre mig, hvis de alligevel synes jeg var mærkelig. Det jeg gør for at finde ud af om de er interesseret er at observere deres reaktion når jeg snakker med dem. Når du skriver med dine venner, prøv at spørge dig selv:
Virker de til, at være interesseret i dine beskeder?
Hvis ja, synes jeg, at du burde prøve at spørge dem om de vil være sammen.

  • Personen uden personlighed, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat